Seatrouting

Fluefiskeri efter havørred på kysten

Kystfluer og kystfluemønstre – helt enkelt

MagicShrimpKystfluer helt kort fortalt : Jeg bruger de samme kystfluer som alle andre og jeg holder mig til en god håndfuld mønstre. Jeg er endnu ikke nået til et stadig i min hvor tid, evner og lyst har drevet mig ud i de vilde eksperimenter. Når det er sagt, så forsøger jeg at binde de fleste af mine fluer selv, men når højsæsonen ruller og Pattegrise bestanden bliver lav – ja så købes der ind i en eller anden netbutik.

Dagsfluer

 1. – behøver ingen nærmere præsentation. Lynende effektiv året rundt. Når jeg køber udgaven fra Fly Fishing Masters (den er billig og med de rigtige materialer) klipper jeg “pandehåret” af fluen. Men jeg binder nu helst selv.
 2. – En ligeså kendt kystflue, som særligt brillierer ved at være lynhurtig at binde. Jeg er begyndt at binde den i udgaven “” (efter Anders Schultz) hvor jeg iblander Gulddubbing i kobberdubbingen og samtidig binder den på en dobbelt str 10 Owner krog. Jeg synes den går bedre i vandet og jeg oplever at den kroger bedre end på enkeltkrog. Og når først fisken er kroget, så er det sjældent at jeg mister fisk på den. Jeg sørger altid for at binde den i en meget “fluffy” udgave fremfor tynddresset. Det funker! Jeg har ikke fundet nogle købefluer som er bundet efter mit hoved, så jeg gør det næsten altid selv. Om farveændringen har nogen effekt? Tjaaaaeh… Du kan læse lidt om Anders’ tanker bag fluen og se bindebeskrivelse her.
 3. – En anden superrejeflue som jeg ofte bruger i perioder hvor jeg ikke kroger fiskene ordentligt på Pattegrisen. Fluen bindes upside/down, så krogspidsen rammer fisken anderledes. Den kan også bruges hvis der er meget tang i vandet da spidsen jo peger opad.
 4. – Hen over vinteren, er det meget ofte denne flue der sidder på mit . De gange hvor jeg har fisket den op imod andre fluer i vinterhalvåret, er den altid gået ud af kampen som sejrherre. Den imiterer på fin vis en lille kutling og det pink fronthackle får den til at skille sig ud fra mængden.
Polar Magnus - en af de giftige kystfluer om vinteren

Polar Magnus – en af de giftige kystfluer om vinteren

Natfluer

 1. Night Skater – En moderne skumflue som – ja – skøjter på overfladen. Bruges kun i roligt vand
 2. Nattegrisen – En sort variant af Pattegrisen med sort skumskjold. Minder meget om nightskateren. Bruges kun i roligt vand
 3. Night Tobis – synker men fisker højt i vandet. Bruges ofte i mere uroligt vand
 4. Sort Zonker – Også en synkende mørk flue som gør det godt om natten.

And that’s pretty much it. Disse kystfluer står for 95% af mit fiskeri. Ja – Guldbassen og Pattegrisen napper såmænd de 80 i dagslys og klarer det til UG. Men der er lige de der dage hvor fiskene er på en bestemt menu – men dem vender vi tilbage til.

3 kommentarer til “Kystfluer og mønstre – helt enkelt

 1. Anders Schultz siger:

  Hej Torben,
  Prøv evt. Kamasan B270 til dine Guldbasser. Jeg benytter #10 og #12 (mest #10)

  1. tmeldgaard siger:

   Den er noteret Anders. Jeg kender godt krogen men synes bare Owneren er forrygende fordi den har et lidt større kroggab (eller kortere skaft). Men den er også lidt dyrere end Kamasanen så…

 2. Anders Schultz siger:

  Så ku det være jeg skulle prøve dine….. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.