Røsnæs (Naturskolen/Moserne)

Røsnæs er kendt som en af de helt hotte havørredpladser på . Året rundt kan man finde folk på revet helt ude på spidsen.

Men Røsnæs er meget andet end blot dette og der findes masser af fine pladser på både nord- og sydsiden.

En af dem som jeg holder meget af at fiske kaldes “Moserne” af nogle og “Naturskolen” af andre. “Moserne” er nok det mest utvetydige, idet man ikke er i tvivl om at det er nordsiden det drejer sig om. “Naturskolen” anvender en del om pladserne SYD for selve naturskolen.

Parkering ved Naturskolen på Røsnæs

https://goo.gl/maps/g6afsL2YUs22

Du parkerer på Naturskolens parkeringsplads. Nogle folk vælger at holde i vejsiden, men det kan ikke tilrådes. Brug P-pladsen.

Vej til pladsen

Herfra går du mod vest, mod fyret, gennem et lille krat. Ude af krattet drejes der skarpt mod højre, hvorefter du går ind i en indhegning. Vel inde i indhegningen følges stien nedad bakkerne mod vandet. På venstre side ser man ophavet til navnet “moserne” – nogle små søer. 100 meter fra vandkanten går man ud af indhegningen og er således på stranden.

På pladsen

Vel fremme ved vandet skal strategien lægges. Mod venstre er bunden ren sand, men ca 250 meter henne kommer der et meget fint rev, som man med fordel kan affiske. Under de rette forhold kan strømmen over revet være rivende, hvilket naturligvis er en ren magnet på havørrederne.

Mod højre

Røsnæs naturskole moserne

Parkér ved Naturskolen og følg den røde rute til vandet

Jeg holder meget af stykket til højre. På overgangen mellem det sandede stykke og den mørkere bund, kan man i morgentimerne opleve et fantastisk fiskeri. Havørrederne elsker at følge denne kant og kommer dermed forbi de små rev/pynter. Placerer man sig her, kan man næsten være sikker på at der dukker op på et eller andet tidspunkt.

Men ellers står den på affiskning af stykket mod højre. Her vil man opleve at vandet gradvist bliver dybere og dybere ind under land. Man tvinges til ikke at vade dybt og hvis man ikke passer på, kan man smadre mange fluer i bagkastet.

Indenfor strækningen er der helt klart pladser som havørreden af en eller anden grund holder meget af at være på. De er svære at udpege og varierer fra år til år, men da stykket er hurtigt affisket (2-3 timer) kan man let finde dem.

Med på Røsnæs

Nordsiden af Røsnæs - solnedgang

Aftenfiskeriet kan nydes til fantastiske solnedgange

Jeg kan godt lide at fiske pladsen fra flydering. Revet til venstre mod Røsnæs Fyr strækker sig lang ud i vandet. Et stykke ude (200m) er der et lille undersøisk rev som er værd at bruge tid på. Mod højre har man en fin fordel fra flyderen. Ofte ses fiskene udenfor rækkevide og man undgår at smadre krogene i bagkastet. Men pas på! Strømmen kan være stærk og i kombination med fralandsvind kan man hurtigt blive ført til havs.

Sæson

Som mange andre havørredpladser, kan pladsen holde fisk året rundt. Jeg holder dog meget af at fiske den i sensommeren/efteråret, hvor man også kan løbe ind i makreller pga det dybe vand under land. På det tidspunkt er der desværre også masser af fjæsinger. Så pas på!

Succesture på pladsen

Denne tur var helt uforglemmelig. Først glemmer man sit hjul, kører 2 timer frem og tilbage. Står ud i øsende regnvejr. Men ender med at få et fantastisk fiskeri.

Vejret på Røsnæs

Find vejrudsigten her