Klinteby – en Sydsjællandsk perle

Parkeringspladsen ved Klinteby: http://goo.gl/maps/iiEjG

Klinteby er en af de klassiske pladser på sydvestsjælland. Pladsen er kendt så man er der sjældent alene. Til gengæld er der masser af gode pladser at fiske på.

Navnet vidner om en klint – og der er her da også – endda en dejlig høj en som på dage med fralandsvind kan give fluefiskeren en masse læ. Pladsen er fiskbar i mange vindretninger, men den plumrer hurtigt til hvis der er for megen søndenvind. Endvidere kan der i sensommer/ være massive mængder ålegræs – til stor gene.

Klinteby - en læ

Klinteby – en lækker kyststrækning

Mod venstre

Når man ankommer til parkeringspladsen, bliver man stillet overfor valget om at gå til højre eller venstre. Går man til venstre, skal man ca lige gå et par hundrede meter før bunden bliver interessant, men så kommer der en fin strækning på ca 200m som ofte holder fisk. Herfra og udefter er der mange fine spots som man bør fiske af. Ja faktisk bør man tænde for den store maskinfisker for pladserne kommer på en perlerække. Man kan under de fleste forhold nå ud på første revle hvorfra man kan ramme tangbælterne længere ude.

Fortsætter man længere ud, når man et lille /pynt som ofte holder fisk – og tit mange. Inden da er der enkelte steder hvor det dybe vand når tæt på kysten og og også disse pladser kan holde fine fisk. Jeg har aldrig fisket længere end hertil og kender ikke kysten videre imod Karrebæksminde.

Mod højre

Går man til højre støder man på dette syn efter den første pynt

Går man til højre støder man på dette syn efter den første pynt

Går man derimod imod højre rammer man klintekysten. Det første stykke er svært for en fluefisker, da man skal kaste over en del sand for at ramme ålegræsset. Men herefter kommer den gode bund tæt på og ved den første lille pynt er der ofte fisk at finde. Fortsætter man efter pynten kommer et stykke hvor man let kan nå ud og kaste over ålegræsset. En rejeflue kan gøre underværker her på en stille majaften.

Den næste pynt er også rigtig fin og har særligt om efteråret givet mig fine fisk.

Jeg har dyrket pladsen meget i V/NV vind og det betyder at man kommer lidt på en prøve når man runder pynten. Her svinger kystlinien nordover og man får vinden lige ind i masken. Heldigvis er bunden kedelig det første stykke vej. Men efter ca 500 m begynder der at komme dybt vand helt ind under land og så bliver det sjovt igen med dybe helt ind under land. Det kan være svært at vade langt ud, så man udfordres lidt i bagkastet med klinten umiddelbart bagved.

Læs med om en af de gode ture på pladsen

Og er man rigtig heldig, så kan man overraske elskende par under 🙂

Fin ørred fra forårsaften ved Klinteby. Fisken to en HS reje fisket over ålegræsset

Fin ørred fra forårsaften ved Klinteby. Fisken tog en HS fisket over ålegræsset

Skriv et svar