Seatrouting

Fluefiskeri efter havørred på kysten

Kørselsvejledning: http://goo.gl/maps/EiQt5

Egerup er en af de klassiske vestsjællandske pladser. Det er en kendt plads, så man vil ofte have selskab af andre fiskere – muligvis fordi man kan parkere tæt ved. Pladsen ligger lige nord for Skælskør med udsigt ud over Agersø og Agersøsund. Med Storebæltsbroen mod nordvest har man i forårsmånederne nogle meget smukke aftener når solen går ned med broen i silhouet.

Egerup i efterårslys

Egerup i efterårslys

Der er tale om en meget klassisk plads, som er nem at vade på og affiske. Mange starter med at gå ned på pynten og så placerer de sig her og bliver stående. Men der er godt fiskeri på begge sider. Personligt har jeg mest fisket fra ca 100m nord for pynten og ca 200 meter på den anden side, men den seneste tid har jeg erfaret, at der er kommet et meget fint badekar endnu længere mod nord. Det ses endda fint på luftkortet fra Google Maps. Ved lavvande har jeg haft lejlighed til at vade helt ud til det og det bliver pludseligt dybt. Jeg mener (og I må rette mig hvis det er forkert) at dette badekar (og det gode fiskeri) er opstået efter 2013 stormene, for jeg mener altså ikke at der var et badekar før – i hvert fald ikke så dybt.

Kysten ved Egerup med P-pladsen til venstre. Bemærk at billedet er drejet så N er mod Højre.

Kysten ved Egerup med P-pladsen til venstre. Bemærk at billedet er drejet så N er mod Højre.

 

Det bedste fiskeri har jeg haft på pladsen når der er godt gang i strømmen gerne efter en strømvending hvis man kan være så heldig. Her vil der være godt med fart på vandet – særligt på spidsen af pynten, men fiskene vil være at finde på både for- og bagside af pynten.

I forårsmånederne kan pladsen til tider drukne i og småtorsk (op til målet). Det er dejligt at torsken er ved at være tilbage i Agersøsund, men disse aftener hvor man ikke kan tage et kast uden at man straks har en lille på, kan blive let belastende.

Pladsen egner sig godt til . Dels er den letvadet og dels synes jeg at der kommer fint med fisk ind med mørket. Det er do også en af de pladsr hvor man ofte vil se springende fisk udenfor rækkevidde hvilket indikerer at man burde dyrke den i flyderingen.

Kommentarer?