Blå blok vil fjerne flere små vandløb

Forud for dagens samråd om udtagelse af 1000km små fra vandområdeplanerne, lader der til at være enighed i blå blok om, at de 1000 km blot er begyndelsen. Yderligere 2000 km er i kikkerten.

Det kan man læse i Altinget den 6/2-2019.

2000 km mere skal ud

En enig blå blok er klar til at pille endnu flere vandløb ud:

Fra Venstres lyder det:

“Vi er ikke færdige med at se på vandløb. Der kommer et nyt vandplansarbejde, som skal forberedes henover det næste halvandet års tid. Der vil være lejlighed til at pege på vandløb, som ikke har miljøpotentiale, men som alene tjener et afvandingsformål”

” Jeg forstår ikke, at vandløb er blevet en en hellig gral, man overhovedet ikke må pille ved” – , DF

Og fra DF:

“I min optik er de 1.000 kilometer kun starten. Jeg har meget svært ved at se, at der ikke er mulighed for at fjerne endnu flere vandløb fra vandplanerne”

” Og så skal vi til at se på, om der ikke kan komme flere. Jeg forstår ikke, at vandløb er blevet en en hellig gral, man overhovedet ikke må pille ved.”

Og , Liberal Alliance:

” Der er stadigvæk en gruppe vandløb, som afventer en afklaring. Og det er klart, at de også kan risikere at miste beskyttelsen. Vi skal koncentrere miljøindsatsen de steder, hvor det giver mest mening. Det nytter ikke at fokusere på vandløb, som ikke har noget naturpotentiale.”

Og på trods af at det gentagne gange er blevet vist, at der er naturpotentiale i masser af de 1000km vandløb som nu fjernes er LA's Carsten Bach helt tryg:

“Jeg føler mig meget tryg ved, at der ikke er naturpotentiale i de 1.000 kilometer vandløb, der tages ud. Den her proces har været lang og grundig, og både universiteter og vandråd har været inde over. Så de her vandløb, der nu tages ud, er der ingen problemer med.”

Og efter måneders tavshed om emnet lyder det nu fra De konservatives :

” De kanaler, som landbruget har gravet til afvanding, har ikke noget med naturlige vandløb at gøre. Derfor skal de heller ikke beskyttes, og det var det, vi blev enige om i Landbrugspakken”


Skriv et svar