Sommeren strakte sig nærmest uendeligt med høje temperaturer. Så blev det koldt og vandtemperaturen faldt over 14 dage fra +15 til omkring 5 grader. Sammen med en presset kalender har det betydet en halvskidt afslutning på en efterårssæson som ellers startede prangende 

Tilbage i badekarret

Som sidste år blev det ikke til meget fiskeri i oktober grundet en presset kalender. Badekarret på kaldte ellers dagligt min bevidsthed. Var der mon stadig mange fisk? Var de stadig store?

Det blev til et par ture derned. Først en herlig tur med Michael hvor vi samlet nåede omkring 30 i hånden. Men hvor der tidligere havde været mange store , var de nu væk. Michael fik en enkelt farvet på omkring 2,5 kg, men ellers var det virkelig UMernes dag.

Michael måtte erkende at virkelig kan gøre en forskel. Selv havde jeg svært ved at holde styr på fangsterne til Release/Guldbasse kampen, men det endte med 13 fisk på land, to kontakter og to mistede. Altså 51/40/32 samlet nu.

Nogle uger efter var jeg tilbage med Kenneth. Stille forhold og lav vandstand. På forhånd havde vi en ide om at det lave vand måske kunne koncentrere fiskene i badekarret. Men der var tomt og vi måtte tage en god gåtur for at finde fiskene. Da vi endelig fandt en flok der var på finnerne tog det ikke lang tid før vi havde fået skræmt dem og jaget dem væk. Det lykkedes mig at få en enkelt målsfisk ud af flokken, men derefter var kysten som blæst for fisk.

Smuttur til

magnus_i_kulden_lilleDenne weekend kunne det blive til nogle timer på Stevns. Hvis ikke der var fisk kunne man håbe på at filme lidt havørreder på leg. Temperaturen havde fået et par nøk nedad hen over natten, hvilket måske var grunden til at der absolut intet skete. Vi var vist 6 mand ialt på strækket – og ingen af dem jeg talte med havde haft kontakter. Så der blev første nultur siden August lige inkasseret.

De gydende fisk så også ud til at have valgt en anden dag til at forrette deres samkvem. Vandet i bækken var lavt og klart, men det gjorde de så muligt at se at der da allerede havde været ret meget gang i den. Det anede mig.

Fishing Zealand konference

fz_konference_lilleDe sidste år har det arbejdsmæssigt ikke kunnet give sig, at jeg deltog i Fishing Zealand konferencen. Men i år skulle det være.

Det blev til en fin dag med en mængde spændende indlæg – sublimt arrangeret af Gordon Henriksen og Niels Lagergaard. Lækre omgivelser, godt øl og god mad. Og så altså en god update på hvad der rører sig på Sjælland. Og det er ikke så lidt.

Der var premiere på en ny film som på få minutter giver et godt indtryk af de man mange aktiviteter der er gang i. Imponerende hvad der er nået på så kort tid!

Jeg vil absolut anbefale at man rykker en dag ud af kalenderen de kommende år. Det er en god måde at få snakket med nogle af de mange dynamoer der findes rundt omkring.

En time på kastebanen

Når man ikke har tid til en hel fisketur, så bør man altså tage lidt tid på græs for at få trænet kastene. det bør man sådan set også alligevel, men det er vist de færreste af os som vitterlig får det gjort.

casting_lilleSom noget nyt valgte jeg at tage kamera med for at filme mine kast fra forskellige vinkler. Man har ofte en opfattelse af at man gør noget rigtigt, men det er ofte det der med et fint ord hedder misperception. Altså – at man “tror” man gør noget rigtigt men at det ikke helt forholder sig sådan i realiteten. Det kan rette op på.

Jeg har tidligere brugt video en del i forbindelse med fintuning af løbestil og skiløb, men det er også oplagt at bruge det i forbindelse med kastetræning. Hvis man altså ved hvad man skal kigge efter.

Jeg vil betegne mig selv som en gennemsnitlig kaster, så der er bestemt plads til forbedring. Ét er så at man kan se at man gør noget forkert – noget andet er de små tips og tricks til at få fejlene rettet. De kan være sværere at få fat i, så hvis man virkelig vil rykke ved sine kast, så bør man få noget tilretning af en af de certificerede kasteinstruktører. Men – beware of imitations!

Der findes en del som udbyder kasteinstruktion som ikke har en uddannelse i det. De kan selv være glimrende kastere, men det der med at rette fejl hos andre er en helt anden sag. Der er man helt klart godt hjulpet, hvis man sørger for at få instruktion fra en certificeret instruktør. Om så den ene certificering er bedre end den anden, skal jeg ikke gøre mig klog på.

Jeg har klippet lidt video sammen som kan ses her. Jeg har også kommenteret lidt på de fejl jeg umiddelbart kan få øje på, så du kan jo se om det er noget DU kan genkende fra dig selv.

 

Skriv et svar