Jeg vidste jo godt at den ville komme igen – turen hvor man skal kæmpe sig til hug fra 30 cm udsættere fra foråret. Det skulle så være denne weekend – i selskab med Søren.

I selskab med ugler og høns

Ugleungerne tuder og skræpper om kap da Søren og jeg står ud af bilen. Klokken er omkring 6 og jeg har samlet ham op på Næstved station. Vi er på P-pladsen ved Klinteby og skal tage et morgentræk på pladsen. Ingen af os har været her siden foråret, men det kan være en plads, som kaster gode efterårsfisk af sig.

En af de store udfordringer ved er, at det kan være svært at beslutte, om man skal gå til højre eller venstre. Vi beslutter at tage turen mod venstre, så vi kan gå og fiske mod lyset.

soeren_kaster_klinteby_lilleKlinteby kan virkelig drukne i ålegræs, men der lader til at være gode forhold. Efter 150 meters gang ses den første fisk helt inde på lavt vand og jeg overlader godterne til Søren.

Søren fisker med to fluer på forfanget og efter første kast går der kluddermutter i ophængeren.

Jeg går 250 meter længere ned til et af favoritspotsene. Jeg vil mægtig gerne ud på revlen, men vandstanden er 20-30 cm over normalen. Jeg holder mig derfor inde i badekarrene. Her er det derimod svært at få plads nok i bagkastet, så jeg må ty til at fiske skråt.

Dagens første og største fisk

er på og det er en skøn fornemmelse at gå og lægge den ud mod den opstående sol. Jeg ser ingenting, men pludselig er der en 45 cm farvet fisk som vil lege med. Det lover godt for dagen. Den trisser rundt derinde i badekarret, så det er nok OK at vi ikke kan nå ud på revlen.

Jeg går tilbage imod Søren og ser jagende fisk derude på den anden side af den forjættede revle. Søren har fået en undermåler og vi bliver enige om at sightfiske imod solen og gå et par km ned ad stranden.

En stime småfisk

Søren har Pat´svinet som endeflue og Kobberbassen som – en klassisk kombo. Vi løber ind  en spinnefisker, som ikke har hørt eller set noget. Kort derefter ses fisk i overfladen og Søren kommanderes ud imens jeg går i fotomode. Det viser sig at være en flok undermålere, som villigt kaster sig over Sørens Pattegris.

De gider ikke rigtig at gå til bidet på min Guldbasse, men det er jo tåleligt – størrelsen taget i betragtning. Jeg får lyst til at få mere vind på vandet og vi rykker vest for P-pladsen, hvor det lykkes mig at få en enkelt UM’er.

Hold styr på nøglen klovn!

Dagens mest ophidsende oplevelse ender faktisk med at indfinde sig, da vi returnerer til bilen. Vi ryger i snak med en anden fisker og jeg diskuterer flittigt, da vi når bilen. Der låses op til bagagerummet, nøglen i waderslommen, og grej i bagagerummet… I samme øjeblik jeg lukker smækken ved jeg godt at den er gal. Damn!

Min søde kone er heldigvis med på at skaffe en vennebil og lave minitur med resten af familien. Så – de kommer ned med en ekstranøgle og jeg slipper for at flashe lange underhylere til de hårdt prøvede gæster ved Klinteby.

5 fisk på et par timer

farvet_han_ca50_lilleJeg returnerer dagen efter da jeg lige kan se mit snit til at komme ud et par timer. Guldbassen overfaldes i et af de første kast af en smuk farvet hanfisk på lige over den halve meter. Den efterfølges af yderligere 4 UM’er inden der returneres til hjemmet.

Release vs Guldbasse

De to dage giver følgende til R vs G regnskabet: 11/8/7 hvormed den samlede brøk når op på 34/25/19. Altså 34 kontakter, 25 krogede og 19 landede fisk.Der er helt klart en tendens til at de sidder bedre når der er gang i vandet – men det er der jo ikke noget nyt i 🙂

Skriv et svar