Test – Vision Kura Ultra Waders – Bedste åndbare til prisen

Kura Ultra har meldt sin ankomst i min grejsamling. I vinters,begyndte mine åndbare Vision Ikon at lække i skridtet. Den ene sokspids kunne heller ikke klare en rask løbetur tilbage til fiskepladsen efter en glemt stang. Vadebukserne blev lappet uden problemer og fik pladsen som reserve. Men hvad skulle jeg købe i stedet? Et nyt sæt Ikon?

Det ville være lidt kedeligt, så efter lidt research blev det storebroren Vision Kura. Og det skulle vise sig at være et suverænt valg – læs med her:

Vision Kura – åndbare waders til folk med fede lår – og andre.

Marts 2019: Sportdres har dem pt på tilbud til landets skarpeste pris her

Vision Kura på tørresnoren

Vision Kura på tørresnoren

Vision Kura skulle være løsningen på mit problem. Jeg har fede lår! Ikke sådan blævrende – men bare den dér slags kraftige lår som ret hurtigt laver hul i skridtet på mine comboybukser. Det er klart at det også sætter et vist pres på mine åndbare waders. Og det samme gør sig naturligvis gældende for masser af andre kystfluefiskere.

Producenterne griber udfordringen lidt forskelligt an. Nogle vælger en løsning hvor der slet ikke er sømme i skridtet. Andre tager den nye ultrasoniske svejsning i brug. Jeg var frisk på at prøve den sidste.

Vision – et mærke med en fantastisk pris/kvalitets ratio

Den opmærksomme læser vil vide at mit hjerte banker lidt for Vision. Firmaet formår at finde et rigtig godt leje for pris/kvalitet. Man får kvalitetsprodukter til en pris, hvor man ikke bliver flået og jeg kan personligt godt leve med, at der mangler lidt finish/detaljer i forhold til de mærker som koster over det dobbelte – ingen nævnt, ingen glemt.

Jeg var derfor hurtigt klar over at de nye åndbare waders gerne måtte komme fra Vision. Jeg havde været fuldt ud tilfreds med Ikon modellen – bortset fra at de altså er syet i sømmene . Med 6 lag membran i underdelen giver det nogle kraftige sømme, som altså også blev slidt.

Ultrasonisk svejsede sømme

Flere producenter har taget denne teknik i brug og i butikken var det tydeligt at man havde at gøre med en søm som praktisk taget intet fylder. Vision hævder selv at sømmen fylder 67% mindre end en syet søm. Hvis ellers skidtet kunne holde var det jo en klar vinder.

Teknikken smitter af på prisen og Vision Kura er da også en plovmand dyrere (2349,-) end Vision Ikon. Man har også ændret på membranplaceringen: Vision Ikon har 3 lag i den øverste del, 6 i underdelen. Vision Kura har 3 lag overalt. Det giver en noget lettere vadebuks og bedre åndbarhed, men det var spændende at se om det også ville gå ud over holdbarheden og vandtætheden. Det vender vi tilbage til.

Detaljerne

Vision Kura har også mandet lidt op på detaljerne i forhold til Ikon. Der er to udvendige skrå lommer oveni den almindelige lomme og plads til en krogløsertang. Krogløsertangen sidder ikke så godt at man ikke behøver at sikre den og i starten lod jeg dog også min rustne peang være i jakken. Siden fandt jeg mig en sikringssnor og nu sidder peangen i holderen.

lomme-front-kuraDen almindelige lomme er kæmpestor. Næsten for stor, for jeg har det med at fylde meget i den frontlomme og da den er ret dyb kan det være svært at få fat i eksempelvis en lighter nede i bunden

Indvendig er der en tynd netlomme. Og den er for tynd og spinkel. Allerede på anden- eller tredjeturen gik den i stykker, så her kan man passende sætte ind hvis buksen skal forbedres lidt.

Der er et tyndt bælte med tilpassede bælteholdere. Det giver lidt mulighed for at pasformen kan tilpasses diverse forskelligartede maver.

Pasform

Pasformen er god uden at være prangende. Jeg hører til dem som ikke har behov for at ligne en på vej til fest, når jeg er på fisketur. Det gør derfor ikke noget at der er noget bevægelsesfrihed i de åndbare waders. Det er der i Vision Kura – og det er med til at forlænge levetiden.

Neoprensokkerne er tilpasset den pågældende fod – dvs – der er forskel på højre og venstre fod. Det giver en god fornemmelse og betyder at foden bedre passer ned i vadestøvlen.

Åndbarhed

Man bliver altid så imponeret over nye åndbare waders og vadejakker: Vandet fløjter af med det samme. Men alle mærker udmærker sig ved at fornøjelsen typisk er kort. Efter noget tid er imprægneringen væk. Man kan genimprægnere, men det holder heller ikke ret længe. Sådan er det vist bare.

Vision Kura er ingen undtagelse. De ånder fint når de er tørre på ydersiden og man kan fint tage på multetravetur i 2o graders varme uden at skulle hælde sved ud af dem bagefter. Efter en stund hvor man har vadet i vand til livet, bliver man selvfølgelig fugtig af kondens på benene, men stoffet tørrer hurtigt op og man har en fornemmelse af at bukserne kan ånde igen.

Holdbarhed

Vision_kura_skridtJeg har nu haft Vision Kura i over et halvt år og de har været med på ca 30 ture. Sømmene i skridtet ser ud som nye. der er INTET slid overhovedet.

Bekymringen omkring de “kun” tre lag er gjort til skamme. Jeg har siddet og ligget på knæ i sten på stranden og jeg har ikke registreret slid eller pinholes endnu.

Bælteholderen, som røg på Vision Ikon pga mør lim, holder fint.

(Redigeret 7/6 -2017)

Mine åndbare waders blev gennemgået for pinholes. Her virker tricket med at spraye husholdningssprit på indersiden glimrende og jeg kunne let finde og reparere ca 10 stks. Ikke alarmerende da jeg går i krat og ikke er bleg for at sætte mig i stenene på stranden.

Der er også opstået læk i den ene neoprensok og det lader til at jeg har slidt tapen i sømmene på netop det sted. Bukserne har rundet de 100 ture hvoraf mange er nogen hvor jeg går rigtig langt – så heller ikke noget alarmerende i det. Tapen får en gang Aquaseal og så ser vi om det holder.

Endelig er der opstået “delaminering” – dvs lagene skiller sig fra hinanden. Umiddelbart har det ikke haft konsekvenser i forhold til tæthed. Det er opstået efter at de har ligget i våd tilstand i en sort tagboks i fuld sol. Dvs – de nærmest har ligget og kogt. Så – lad være med det.

(Redigeret 2/5-2018)

Mine waders blev afløst af Hodgman H3 sommeren 2017. Men det blev en kort fornøjelse hvor svejsningerne i skridtet blev utætte efter få ture. Imens reklamationen foregik måtte jeg jo have waders, så den store tube med waders-lim kom frem og Vision Kura blev lappet. Og har faktisk holdt siden. Tapen på sokken holder stadig og delamineringen har ikke givet problemer. Imponerende!. Og nej – jeg kan ikke anbefale Hodgman H3 som siden blev byttet til – ja gæt selv. Vision Kura Ultra!

Waders er så central en del af en kystfiskers udrustning og jeg er pt færdig med at give mig ud i diverse tests af netop waders. Utætte waders giver alt for mange frustrationer.

Konklusion

Vision har skabt en let, holdbar og åndbar vadebuks til en absolut konkurrencedygtig pris. Særligt de tynde sømme er virkelig noget som vil kunne gøre en forskel for en del kystfluefiskere. De holder bare! Bukserne er ca 500 kroner dyrere end lillebroderen Ikon, men det er penge som i min optik er godt givet ud, hvis man har problemer med slid i skridtet.

En solid tommelfinger op herfra! Jeg vil gå så langt som til at sige at det er de bedste du kan få til prisen!

Sportdress har dem næsten altid til landets bedste pris her

Enig eller uenig? Smid en kommentar herunder eller på Facebook

5 Kommentarer Test – Vision Kura Ultra Waders – Bedste åndbare til prisen

 1. Jesper Vang Møller

  Jeg har haft mine siden 2013 tror jeg – de blev købt lige op til en fjeldtur, da der igen-igen var problemer med mine meget dyrere Patagonia.

  De er brugt på to fjeldture (hvor der bliver gået mange km i sump og krat og kravlet på sten og kastet fra knæene + jeg efterhånden kun bruger dem på kysten (patagonia´en er nu reserve).

  Når de slidt (snart) så bliver det et par magen til.

 2. Tom L

  Meget fin kvalitet, de imponerer efter 1 1/2 år, ingen tegn på slidtage i skridtet.
  Det var der problemer med på mine tidlige modeller hvor syningerne var det første der blev utæt.

 3. Helge R Larsen

  Hej Torben

  Jeg har for et par dage siden anskaffet mig netop denne model(Vision Kura) og med den anmeldelse som du giver, kan jeg ikke vente med at teste dem.
  Tak for en fin anmeldelse og en rigtig fin hjemmeside. Keep up the good work

  Helge

  1. seatrouting

   Tak Helge 🙂

   Jeg vil absolut skyde på at du bliver tilfreds med dem, men spyt endelig tilbage hvis du har yderligere kommentarer som bør komme med.

   Hygge!

   /Torben

Skriv et svar