Loop Opti Runner

Da LOOP Runner, som jeg vandt i præmie, dukkede op kort efter nytår, var det egentlig ikke tanken at skrive en af hjulet. Dels har det allerede nogle år på bagen og dels er det vel nærmest kendt af alle fluefiskere pga det ikoniske udseende. Men jeg har haft nogle tanker om hjulet i løbet af foråret. Her kommer de på skrift:

LOOP Runner – en ordentlig bøf

Loop Opti SpecsDa jeg stod og skulle vælge hvilket hjul der skulle sidde på min LOOP Cross SX 690 var jeg ikke et sekund i tvivl om at det skulle være et hjul fra Serien. Jeg havde haft fingrene i serien ved flere lejligheder og var absolut vild med det lækre design og den lækre finish. Herefter stod det umiddelbare valg så mellem Dryfly og Runner. Dryfly har en vægt på 135 gram. Runner vejer 240 204 gram (edit – der er faktisk en trykfejl i dataarket fra LOOP)

Jeg har tidligere slået på tromme for at et hjul nemmere kan blive for let end for tungt. Jeg har kørt med Danielsson L5W 4Seven et par år og synes at det med sine 184 gram passer perfekt til de fleste #6 stænger. De fleste vil betragte det som et af de tungere hjul. I mine hænder giver det perfekt balance. Der er et stort spring fra 135 gram til 240, men jeg var frisk og sprang på det tunge. Hvordan det så fungerer vender vi tilbage til.

I hånden

Finishen på LOOP Runner er som forventet helt i top – som den skal være på et hjul til hele 4250,- vejl. Der er i den grad tale om paskram og det smukke L i sølv står fantastisk flot på den sorte baggrund. Hjulet er fræset ud af ét stykke flyaluminium – som det sig hør og bør i den klasse. Herefter er det anodiseret for størst mulig holdbarhed. Bremseknappen har en fin størrelse og man kan uden videre problemer indstille den med fine klik. Fra fabrikken skal jeg fra helt løs position stramme bremsen 3 klik for at få den ønskede belastning.

Alle skruer er låst med Loctite så de ikke ryger ud. Det betyder så at man helst skal huske at give dem Loctite hvis man får behov for at stramme/løsne dem på et tidspunkt.

Spolen er genialt indrettet idet bunden af den er V-formet. Det betyder at man ikke behøver at have den store fokus på hvordan baglinen lægger sig. Det har man nok når man spoler den på, men skulle man være så heldig at trække en der stryger af sted med baglinen, så kan man koncentrere sig om fisken frem for lineoplægningen på hjulet. Dejligt.

Indspinningen foregår let og ubesværet. Når der skal gives line den anden vej foregår det med en sagte kliklyd. Bremsen er silkeblød og afgiver naturligvis linen fuldstændig jævnt. Ikke noget at komme efter her.

Ved vandet

Loop Opti runner i tordenvejr

Jeg har fisket med LOOP Runner ca et halvt års tid nu og har fået op til 4,5 kg på det. Bremsemæssigt har det ikke givet problemer, men hvornår er det også lige at en dansk kystørred udfordrer bremsen ordentligt? Jeg har ved flere lejligheder VIRKELIG sat pris på hjulets størrelse og den meget fine indspinningshastighed. Der kan virkelig høvles line ind i en fart – og jeg har haft brug for det ved flere lejligheder. Oftest har det været når løslinen skulle køres på i en fart. En enkelt gang har det været da en fisk strøg imod mig med lynets hast.

Jeg har dog bemærket at hjulets høje vægt  er en anelse for høj til at balancen er perfekt. Jeg har taget mig selv i at holde ret langt nede på håndtaget under kast. Det er givetvis en følge af at vægten er lidt for høj. Jeg har så haft lejlighed til at kaste med Dryfly på stangen og det synes jeg til gengæld – som forventet – er for let.

Noget kan derfor tyde på at der godt kunne ligge et hjul imellem de to – sådan vægtmæssigt. Jeg er ret sikker på at et hjul på omkring de 180-190 gram vil være perfekt, men det findes altså ikke i seriens lineup.

Konklusion

kunne godt arbejde på at lave en udgave som fylder hullet ud imellem de to. Ville jeg vælge om hvis jeg kunne? Nej! Det at jeg holder lidt længere nede på stangen er blot noteret, men ikke et irritationsmoment som sådan.

Der er tale om et stjernelækkert hjul som vil få de fleste fluefiskere til at savle. Når det er sagt så er det stjernedyrt! Jeg ville med min nuværende indkomst ikke prioritere at bruge så meget på et hjul.

Loop Opti Runner and Polar Magnus

Tag debatten på Facebook eller herunder:

Skriv et svar