Anmeldelse – Multiflex Linekurv – verdens letteste

En er, for de fleste kystfluefiskere, et vigtigt stykke grej. Nogle bruger dem altid. Andre bruger dem aldrig og en del, som jeg selv, bruger dem i bestemte situationer. De fleste er bygget over den samme læst – en balje i plastik, med diverse “tårne” til at holde styr på linen indeni kurven. 

Seatrouting.com har haft fornøjelsen af at teste “Multiflex” kurven fra . Med denne kurv har man forsøgt at “tænke ud af boksen” og har set på et helt nyt materiale. Læs testen her:

En linekurv af et liggeunderlag?

linekurv ovenfra

Linekurven set ovenfra

Det hele startede egentlig med at Keld Kær Søndergaard fra multiflex-linekurv.dk var irriteret over de eksisterende løsninger:

“Jeg havde gennem et par år gået og irriteret mig over de linekurve der findes på markedet. De er tunge, klodsede, støjer, er i vejen og bliver altid fuld af vand, når man fisker på kysten”.

Da han så siden stod og rullede et liggeunderlag sammen slog det ham at det var det perfekte materiale til en kurv. Han arbejdede med prototyper, fandt løsning på problemerne og havde til sidst en udgave som han troede på. ZPEY troede også på den og købte konceptet men samarbejdet gik siden i opløsning og i dag arbejder Keld sammen med Futurefly i stedet. ZPEY solgte den dengang med deres eget logo på, til 599,- men det er stadig Keld som håndbygger dem og det er naturligvis med til at retfærdiggøre den høje pris. En pris som absolut er konkurrencedygtig i forhold til konkurrenterne.

Opbygning

Kurven er, som skrevet, bygget i et skummateriale á la det vi kender fra traditionelle liggeunderlag. Det er stærkt og fleksibelt og vejer næsten ingenting. Kurven vejer da også kun 95 gram og er dermed den letteste på markedet. Til sammenligning vejer Linekurv.dk 725 gr, Baskette 700 gr og Orvis' 530. Bund og side er limet sammen med en tilsyneladende stærk lim. Jeg har ikke villet teste styrken og det tilrådes man da også til at undlade (selvom det er fristende).

Til at holde styr på linen i kurven er der monteret nogle kraftige “hår” som dem vi kender fra Flexistripperen. De er ikke gennemgående, men er placeret i huller i skummet. De kan tages op og skiftes uden problemer og jeg har ikke oplevet at de går løs under fiskeri.

Fronten på linekurven er åben, så vandet kan løbe ud. Altså er den lidt som en blanding af en Linekurv og Flexistripperen.

Som vi kender fra en række andre linekurve, er der skåret hak i hver side, så stangen kan holdes – enten under pause eller under flueskift og deslige på vandet.

Bæltet er lavet i en meget lækker elastisk kvalitet og kurv og bælte sættes sammen med en kraftig velcro. Velcrodelen på kurven er sat på med den samme lim som er brugt til resten af kurven.

Under fiskeri

linekurv bagfra

Vadebæltet holder linekurven fast med kraftig velcro

Jeg har fisket med min linekurv siden starten af februar og har benyttet den på ca 10 ture. Det første man bemærker er netop letheden – det føles ikke som om man har andet på end sit vadebælte. Jeg har nu personligt aldrig følt den store irritation over vægten fra min linekurv.dk kurv, men det er da absolut lækkert at man ikke mærker til den.

Min linekurv skifter meget position under mit fiskeri. Når jeg skal kaste så langt som muligt, går inde på land eller når der er meget fedtemøg i vandet – så bruger jeg den. Skal jeg dække vand i en fart eller har jeg behov for lang “tobisagtige” indtag, så ryger kurven om på ryggen. Klar til at komme i aktion når der er brug for den igen.

Her har jeg skullet vænne mig til ikke at tage fat i selve kurven,  men i stedet lige sikke tommelen ned til selve bæltet. Ellers trækker jeg kurven af velcroen. En enkelt gang har jeg fået trukket den løs i forbindelse med at jeg skubbede den om på ryggen og efterfølgende har bølgerne slået den løs, så jeg måtte hente den 20 meter længere inde. Det har ikke gentaget sig siden, så jeg ser det ikke som et generelt problem.

Lidt udfordringer med velcroen

Der kan også være en tendens til at velcroen åbner sig når man går med kurven på siden. Det har enkelt gange ført til at skydelinen har kilet sig ind i velcroen, men ikke i en grad så det har været et irritationsmoment.

Under dyb vadning i bølger bliver den lidt mindre anvendelig, men det gælder egentlig alle kurve. Fleksibiliteten og letheden gør at den “slår op” når man rammes af en bølge og det kan slå linen ud af kurven. Til gengæld løber vandet ud af sig selv i modsætning til en traditionel kurv, hvor baljen skal tømmes efterfølgende. Hvad man bedst kan lide må være op til den enkelte.

Linen lægger sig fint i kurven under indtagning. Der er fint med plads til at man lægger alle løkker i den, men jeg vil også skyde på at den kan bruges som en Flexistripper, hvor man lægger hver tredje løkke op.

Under indtagning er det herligt at man ikke længere slår fingrene når de rammer kurven. På en kold vinterdag er de små rap over de iskolde fingre ikke ligefrem befordrende for ens tro på sagen. Dem undgår man altså her.

Der står i den medfølgende vejledning, at man ikke må sætte fluer i kurven – jeg KAN IKKE lade være 🙂 Det er simpelthen for oplagt hvis man lige skal skifte forfangsspids eller andet. Jeg har ikke en flueholder på min jakke, så den ryger altså derned. Men det er klart at det slider på kurven at gøre det – ingen tvivl om det.

Holdbarhed

skydeline i linekurv

Skydelinen lægger sig fint i kurven

Og så er vi efterhånden ovre ved holdbarheden. Kurven holder fortsat fint, men det er klart at den er mere følsom overfor hård behandling end en hård plastikkurv. Min kurv fået en enkelt “ridse” på siden (uvist af hvilken årsag),  men limningerne holder fint endnu og det manglede da også bare til den pris.

Man skal undlade at sætte sig på den eller lægge den nederst i bagagerummet med alt ens andet grej ovenpå. Den bliver lidt skæv af det, men retter sig forbavsende godt op igen. Jo – jeg har prøvet det. Hører man til dem som godt kan lide at bruge kurven til siddeskammel, så skal man altså finde en anden.

De klassiske kurve er nærmest uforgængelige og kan holde et halvt eller et helt liv. Jeg vil skyde på at en kurv som denne i højere grad vil mærke tidens tand – særligt hvis man er en sjuskedorte som ikke passer på sine ting. Den ER ikke ligeså hårdfør.

I flyderingen

Jeg har en ide om at lave en installation på min : Et stykke velcro på venstre side af flyderingen, som kurven kan sættes fast på under flydning. Jeg tror på at det kan blive giftigt, men er ikke nået længere med ideen – men det skal absolut prøves. Mere herom senere.

Konklusion

Keld Kær Søndergaard har med Multiflex linekurv skabt en ny og anderledes linekurv, som med sin lave vægt og store funktionalitet garanteret vil få en del tilhængere

Fordele

 • Lav vægt (95 gram)
 • Godt design
 • Lavet af kvalitetsmaterialer
 • Åben front lader vandet løbe ud
 • Blødt materiale, så man ikke slår fingrene

Ulemper

 • Tvivlsom holdbarhed på længere sigt
 • Velcroen kan enkelte gange “fange” som er røget ud af kurven

Linekurven er sponsoreret af ZPEY

Opdateret 170802

5 Kommentarer Anmeldelse – Multiflex Linekurv – verdens letteste

 1. Keld Kær Søndergaard

  Vigtig meddelelse..

  Som mange fejlagtig tror og det også kan tolkes ud fra denne anmeldelse, er det altså ikke Zpey´s linekurv og har aldrig været.
  Det har hele tiden været min multiflex-linekurv.

  Jeg lavede et samarbejde med dem, men det har jeg droppet og prisen er nu sat ned til 499,- hvad jeg mener er mere fornuftig.

  Samtidig er den kommet i flere butikker, så den er lettere tilgængelig for alle.
  Den kan nu købes hos Brasholt Hjørring, Jægeren & Lystfiskeren Aalborg, Gofishing Fyn og snart Hvidovre sport Sjælland under navnet multiflex-linekurv.

  Samtidig er den blevet forbedret endnu mere med special overflade behandling der total afviser vand.
  Og ønsker man at få sit navn på eller fiskemotiv, kan det også lade sig gøre for et mindre beløb.

  Mvh.
  Keld
  Multiflex
  http://www.multiflex-linekurv.dk/

 2. Keld Kær Søndergaard

  En lille tilføjelse.
  Jeg har skaffet stærkere velcro, så det lille problem dem der flytter meget rundt på linekurven har, forsvinder.

  Mvh
  Keld

 3. Keld Kær Søndergaard

  Hej..

  Dejligt og høre at min linekurv bliver taget så godt imod.
  Jeg kan tilføje et par info omkring den..
  I dag bliver linekurven svejset/smeltet sammen, som var den støbt i et og så bliver den varmebehandlet, der giver en meget glattere overflade og er endnu mere vandafvisende..
  Med hensyn til forgængelighed, så tvivler jeg på den forgår, da ting som acetone og andre skrappe midler, ikke har nogen indflydelse på den.. Har selv testet. Og det materiale der bliver brugt, bruges i redningsflåden, som jo bliver udsat for lidt af hvert.
  Håber det var lidt vigtig info, for dem der overvejer at købe en.

  Mvh.
  Keld Kær Søndergaard
  Multiflex

Skriv et svar