Det er vanligvis det samme. December er en notorisk hård måned at komme igennem som familiefar og havørredfisker. Gaver og juleræs op over begge ører gør, at fiskeriet for en stund må ligge lidt stille. Ærgerligt – for december plejer at betyde halvlunt vand og hugvillige havørreder. og jeg fik en enkelt tur til , men der var alt for meget lort i vandet. Juleferien kunne ikke ryste en tur af sig heller, så da langtidsudsigten sagde svag søndenvind, rettede jeg radaren mod på det nordlige og en heldagstur. Det blev en blandet fornøjelse.

Chai!

Parkeringspladsen rammes ca. 7.15. På med klunset og ned til vandkanten. Allerede et godt stykke før høres brændingen som på trods af det stille vejr ruller ind – ganske kraftigt. Gammel sø fra østersøen. I det svage lys kan jeg allerede fornemme det mælkeagtige vand. Puha – det ser godt nok meget hvidt ud! Lidt som sådan en chai latte som nogle har for vane at drikke. Hvidt er godt på Møn, men der er en fin regel som siger at man lige skal kunne se sine støvler når man er i til skridtet.

P1030440Allerede inden vandet når knæhaserne er støvlen væk. Ikke godt. Men vinden er svag og som den mønsnovice jeg er, tænker jeg at det nok klarer lidt op i løbet af dagen. Kenneth går på Stevns og kan berette at det er lidt bedre der, men jeg gider ikke bruge yderligere halvanden time på at rykke der op.

Beslutningen bliver at traske mod vest. Der løber et mindre ud som måske kan give lidt opklaring. Men nej – det er brunt af smeltevand og bidrager ikke til en opklaring.

Ny taktik. Der skal sight fiskes. Tanken er at flokkene måske afslører sig i overfladen, så hvis jeg rammer nogle havørreder der jager, så må det kunne lade sig gøre at plante en flue tæt på. Der fiskes med Polar Magnus – en tro væbner i det kolde (2,5 grader) vintervand.

Knæk!

P1030441Jeg støder nu ikke på havørreder i overfladen, men beslutter mig for at få fisket lidt rundt om Brunhoved. Enkelte steder rækker træerne langt ud, bagkastet fanger en gren og “knæk” siger det. Naturligvis er forventningen at forfanget er knækket, men der er faktisk loopet på mit hovede der er knækket af. Hovedet har monofil kerne, men jeg har ingen anelse om hvordan og hvorfor den er blevet svag. Heldigvis er både skydehovedemappen med og erstatningen kommer på. Men fiskene bliver væk.

Selskab

Der bliver drukket godt igennem af kaffen – gode råd er dyre. Vejret er skønt med solen let fremme. Knopsvanerne kommer med jævne mellemrum susende forbi og alt er egentlig godt selvom de der havørreder godt måtte bide. Men som vanligt husker jeg på at de sjældent bider imens man drikker kaffe. Vandet ser ikke ud til at klare op, så jeg tænker at det må være tid til pladsskifte længere vestpå.

Nytårsnat faldt “Græderen” i vandet ude på klinten og jeg tænker at det er dette massive stykke kridt der laver ballade, så hvis jeg kan komme lidt længere væk er vandet MÅSKE lidt klarere. På vejen op imod bilen møder jeg Anders Schultz. Anders og jeg er efterhånden blevet gode til at finde hinanden rundt omkring og jeg overtaler mig selv til at fortsætte på samme plads i det gode selskab.

Rav!

Anders vil rundt om Brunhoved og fiske mod Pomlerenden. det var da også her vi havde det fine fiskeri under Session i efteråret, så jeg er frisk. Den gamle sø kommer mere lige på her, men fiskene (hvis de da er der) går helt tæt på.

P1030448På vejen derned falder mine øjne pludselig på noget gyldent der ligger tre meter længere fremme. En flot stor klump rav. Jeg har tidligere fundet en klump på samme størrelse, men det var mælkerav. denne klump er fin og klar – så får man da lidt ud af det.

Anders og jeg giver stykket et ihærdigt forsøg, men aktiviteten udebliver. Anders går vestpå og jeg takker af for dagen. Ærgerligt at man rammes af dårligt vand når man endelig kommer ud. 2 ture på 6 uger. Hmmmmf! Men vi kender betingelserne – man må flytte sig hvis tingene ikke spiller. Og så må jeg se at få større erfaring med hvor hurtigt møn klarer op. Havde det været mange andre steder, ville forholdene have spillet maksimalt, men kridt er noget finkornet stads som ikke bare falder til bunds. Så har jeg fået en reminder om det.

Anders ville give lyd hvis han fangede noget og da han har været tavs som graven, må det antages at det også gav en nulbon til ham 🙂

Skriv et svar