er i den grad blevet brændt af i dette – egentlig aldeles uberettiget, for den har fisket godt, så vidt jeg har  været orienteret. Men – det er ligesom ikke blevet til noget. Dagen havde været afsat til elfiskeri, som var blevet aflyst så nu skulle det være:

Fiskere i stakke

P1030199

Maskeforbud? Ikke på Stevns!

Jeg var advaret på forhånd. Fiskerne på Stevns er IKKE gået på vinterferie. Der havde være pakket med folk dagen i forvejen, så de ville givetvis også indfinde sig i dag.

Jeg var dog første mand på P-pladsen, da jeg rullede ind på den klokken 06.30 i regn og blæst. Da jeg gik på vej mod vandet rullede næste bil ind og på vejen derned blev jeg overhalet af en bil som parkerede tættere på vandet, hvilket i øvrigt ikke er tilladt. Lad nu være med det! Det risikerer at ødelægge meget for de af os som ikke har noget imod at gå et kvarter ned til pladsen. Gæssene i en nærliggende sø brokker sig også højlydt over billisten og jeg roser dem i tankerne for brokkeriet.

Jeg vidste at der hurtigt ville blive fyldt op med folk som typisk ikke vil/kan bevæge sig meget, så taktikken gik på at stille mig på den plads jeg troede mest på og fiske den af indtil jeg ikke gad mere. Som sagt så gjort – på med en Guldbasse og i vandet netop som det lysnede. Hurtigt kom der en fisker på højre side, så en på venstre side, så to mere på venstre side, to mere på højre side og til sidst atter to mere på højre side. Jeg fiskede løs, men så ikke noget og fiskeren på højre side får hurtigt en målsfisk. Men ellers sker der ikke  noget i den store flok. Jeg skifter til en , men er ret hurtigt tilbage på igen.

Bevægelse må der til – også på Stevns

P1030201Jeg beslutter mig for at hoppe om på siden af “klyngen” og fiske væk fra dem. Typisk hen over nogle pladser som før har kastet fine af sig. Der går ikke længe før jeg ser fine havørreder udenfor kasteafstand og minder ATTER mig selv om at flyderingen bør være med til hver en tid. Undskyldningen var denne gang at de havde lovet 12 m/s, men på denne plads er der fint med læ, så jeg kunne fint være gået i ringen.

Heldigvis ser det ud til at de rykker indad. Jeg fisker ned imod dem og får snart et godt hug. Havørreden føles først tungere end den er, men afslører sig som en fuldsulet målsfisk som kommer tilbage igen. Fluen hurtigt ud igen – to kast og en ny havørred i samme størrelse. Jeg fisker fortsat bevægeligt, men løber ind i et dybt hul som tvinger mig ind mod land. Det har absolut intet at sige, men der er lidt nederlag over at måtte “miste” 10 meter i kastet – “for de går jo langt ude” – tror jeg.

Fisk!

Det dybe hul viser sig snart at holde god havørred. Fluen bliver taget knaldhårdt og jeg kan mærke at det er en noget anden kaliber end de to første. Den går dybt og jeg har en god fornemmelse for krogningen. Havørrederne sidder typisk godt på den lille dobbeltkrogede str 10 Guldbasse. Jeg bakker mod land samtidig med at jeg forsøger at få skydelinen på hjulet. Havørreden går mod mig, så der må bakkes hårdt. Heldigvis er der fin sandbund, så det går uden problemer. Den laver et par spring som gør naboerne opmærksom på at der er action – og jeg ser at det er en blankfisk op imod de tre kilo i superkondi.

P1030222Det bliver ikke til de vilde udløb. Den vil hellere tovtrækkes rundt i en halvcirkel ud for mig og relativt hurtigt kan Havørreden landes. Jeg har langt på og vil ikke have knuden indenfor topøjet, så jeg beslutter mig for at kane den på land på sandstranden , hjulpet af dønningerne fra noget gammel sø.

En flot havørred på 63 cm i superkondition, som dog har været i nærkontakt med . For mit vedkommende en årsbedste.

Gassen går af

Og som oftest, når jeg har fanget en god havørred, går luften lidt af ballonen. Jeg ved godt at det er om at klø på, for der er ofte flere hvor de kommer fra, men jeg bliver så dejlig mæt og får lyst til kaffe og pauser og lyst til bare at indtage hele sceneriet.

Et par andre fiskere kom forbi til snak og kaffe. De havde sammen med nogle af de andre fiskere, haft fat i nogle af de mange mindre grønlændere, men ellers var der vist ikke fanget det store. Folk var så småt begyndt at fordufte igen selvom klokken kun var hen ad 10 og forholdene ret perfekte.

Fiskene på Stevns er ofte i fantastisk fin kondiJeg valgte selv at tage samme vej – selvom jeg nok kunne have trukket den lidt længere. Men når man nu har mulighed for at tage hjem til heltemodtagelse fra ungerne, så er det om at benytte sig af den 🙂

Lidt tanker

Siden har det slået mig hvor meget turen egentlig mindede om en tur til Stevns i februar. Samme plads, samme spot fra start. Mennesker som kommer til og mig der søger væk. Og så en god havørred – nøjagtig samme sted. Blot med den forskel at havørreden fra februar var større – og at jeg mistede den. Der begynder også at indfinde sig en tilfredshed med efterårssæsonen på trods af at oktober blev tilbragt i USA. Fisk på de fleste ture og fin størrelse på dem. En skarp kontrast til forårssæsonen.

 

 

 

Skriv et svar