Fra http://www.uggerbyaa.dk/ (Uggerby å)

Store basser i de nordjyske net

Ved Uggerby Å

At frivillige kræfter kan være med til at sætte en stopper for det ulovlige garnfiskeri, beviste Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn for nylig ved Uggerby Å.

Under en garnkontrol opdagede man to ulovlige som stod parallelt med kystlinjen. Fiskerikontrollen blev kontaktet og man ventede i skjul indtil garnene blev røgtet. Fiskerne blev taget på fersk gerning – og det var jo godt.

Skræmmende var det imidlertid at de to garn indeholdt 30 ørreder med de største på over 5 kilo! Uden at kende bødens størrelse vil jeg antage at der ikke skal mange af den slags fangster til før både garn og bøder er betalt hjem, så der er langt hjem efter min overbevisning.

Kom ud og patruljér!

En lille opfordring til foreninger rundt omkring i landet skal også bringes

Mange lystfiskere går generelt rundt med en stigende frustration over at der er for lidt kontrol med garn i Danmark. Som ung teenager var jeg med i en forening, hvor vi havde et fantastisk samarbejde med den lokale fiskerikontrol. På udvalgte dage (typisk op til helligdage) afpatruljerede vi 40-50 km strand ind under aften. Det foregik i små hold på 2-3 mand og hvert hold noterede sig hvor der blev sat ulovlige garn og mærkede dem evt. af med en eller anden form for afmærkning, således at de let kunne findes senere.

Når mørket var faldet helt på holdt man status og de gange (læs:altid) hvor man havde set garn, blev fiskerikontrollen kontaktet. Fiskerikontrolløren dukkede op og vi kunne så tage ud til garnene og få dem trukket på land. Vi ventede ikke på at de dukkede op, men det havde givetvis haft en større effekt.

Jeg er sikker på at det allerede praktiseres derude men ideen er hermed givet videre!