Anmeldelse – Danielsson L5W 4Seven – Det bedste fluehjul til prisen?

Følgere af denne blog vil have bemærket at jeg er meget begejstret for hjulene. Jeg har tidligere anmeldt F3W som på næsten alle måder stillede mig tilfreds – men ikke helt. I denne omgang er det så storebroderen L5W som står for skud. Læs med og hør hvad jeg får ud af det:

En anden forretningsstrategi

l5w-4-seven-perspectiveDanielsson valgte for nogle måneder siden, at lave deres forretningsstrategi markant om. Ikke mere salg fra detailhandlen – overhovedet! I stedet vil man sælge hjulene fra webshoppen og dermed spare det fordyrende detailled. Firmaet gør det ud fra den indstilling, at man vil lade kvaliteten og navnet tale istedet for at bruge en masse penge på markedsføring og andet. Resultatet lod prismæssigt ikke vente på sig, idet man med et øksehug skar 30% af prisen på hjulene – Sådan! Hvorvidt det er en god strategi for firmaet på længere sigt, vil jeg ikke kloge mig om, men for mig som slutforbruger betød det, at tiden var kommet til at købe hjulet, som jeg havde drømt om længe – L5W – nu til 1870,-

L5W – Et kraftigere hjul

Et af mine små kritikpunkter af  F3W var i sin tid , at det virker meget tyndt i materialet. Jeg havde som sådan intet at bemærke omkring selve holdbarheden af hjulet, men derimod mere det faktum, at det tynde materiale bevirkede at hjulet “sang med” lyden fra knarren. Dvs at knarrelyden blev sådan lidt billig og øldåseagtig. Ren æstetik, bevares – men alligevel. Et andet æstetisk element var, at jeg egentlig ikke bryder mig meget om sorte hjul og L5W's rå metallook tiltalte mig. Jeg måtte have fingrene i det!

Winston og Danielsson - hånd i hånd i aftensolen

Winston og Danielsson – hånd i hånd i aftensolen

Vel ankommet blev hjulet monteret med ca. 150 meter 20 punds bagline, 35 meter Varivas og mit elskede Scandic Saltwater og efterfølgende har hjulet så fulgt mig på kysten – primært påsat min Winston B2MX 906 – men også under testen af C&L Fly Seven'eight”. Dette var i starten af december 2014 og siden er det vel blevet til ca. 20 ture.

Det første jeg bemærkede var vægten og ikke mindst fornemmelsen af soliditet. Hjulet vejer 189 gram, hvilket er temmelig meget for et 4-7 hjul. Som tidligere omtalt, er jeg ikke en af dem som fokuserer meget på et hjuls vægt. I min optik betyder 30-40 gram fra eller til intet så længe vægten er placeret tæt på kaste armen – og det må man jo sige at hjulet oftest er 🙂 Det er langt vigtigere at hjulet afbalancerer stang og line på fornuftig vis og at det via sin vægt kan være med til at dæmpe stangens svingninger. Jeg ved at det er et lettere kontroversielt synspunkt, men jeg står gladeligt ved det. Min oplevelse af kastene var således en bedre balance end med F3W, som kun  vejer 148 gram.

En meget smuk finish

Overgangen imellem spole og spoleholder. Paskram!

Finishen er af samme høje kvalitet som F3W. Tolerancerne på hjulet er fantastiske! Intet slør og ingen steder hvor line kan kile sig fast – sådan bør det være på alle dyrere hjul, men det er desværre ikke altid tilfældet. Spoleskiftet er magen til F3w – man løsner skruen på siden og drejer den lille trearmede holder – skifter spolen – drejer holderen tilbage og strammer skruen igen. Løsningen kunne være nemmere, men man bliver helt lun indeni, når holderen glider på plads og elegant smyger sig ned i spolen. Endnu en gang et eksempel på paskram når det er allerflottest.

Det undrer mig dog hvorfor man sætter et plastikhåndtag på sådan et ellers smukt hjul. Metal eller ædeltræ havde klædt det bedre i min optik.

Bremsen

Bremsen på L5W er såvidt jeg ved, magen til lillebroderens. Jeg har ikke meget at tilføje i forhold til den tidligere ud over at jeg er begyndt at lægge mit hjul i vand aftenen inden jeg skal på en planlagt tur. Hvorfor nu det? Jo – jeg bemærkede på et tidspunkt hvor lækker Varivas skydelinen blev, når den blev godt gennemvåd – så den blev vædet på forhånd ved at ligge 6-8 timer i håndvasken. Hjulet og bremsen har klaret dette uden problemer indtil videre – og det manglede såmænd også bare, da hjulet er tryktestet ned til 100M

l5w-4-seven-sideDer er naturligvis den samme finurlighed med at man kan justere bremseområdet i hele 5 områder. Hjulet leveres i den midterste kategori og jeg har ikke fundet det nødvendigt at skifte for at håndtere mit fiskeri, men man har altså mulighed for at gøre det. Fint nok.

Selve bremseknappen kan dreje 330 grader. Dvs at man mærker en forskel for hvert klik men drejer på bremsen, men heller ikke sådan at man har behov for at bremsestyrken står imellem to klik. Jeg har ikke haft problemer med at bremsen har ændret sig under fiskeri fordi man lige kommer til at dreje på den ved et uheld – det kan man ellers godt være udsat for

Konklusion

Hvis det nu ikke var fordi jeg godt kunne lide grej, ville jeg sige at dette var mit sidste . Sådan kommer det nok ikke til at gå, men når spøgen fejes til side, kan jeg konkludere at man med L5W får en følgesvend, som vil kunne følge en på mange mange fisketure i mange mange år. 18-1900,- kroner er mange penge, men man får uhørt meget lækker kvalitet for pengene.

Hører du til blandt dem som ikke kan få deres hjul lette nok – ja så skal du nok kigge et andet sted hen.

Knarrelyden og finishen får lige et hak opad i forhold til F3W. Lækkerier!