Skarp som en pakke Kærgården

Nogle dage klapper alt og samtlige kontakter kroges og kommer på land. Andre dage er det som om ens fiskeri er forhekset – fiskene er der, men man kan ikke kroge dem eller de ryger af under fighten. Årets første fyraftenstur kunne have været en af de første – men blev en af de sidste.

Klinteby kalder

Michael annoncerede allerede lidt over middag at han var på vej på tur i flyderen. Forholdene kunne være perfekte på Storebæltskysten. Jeg selv havde haft Klinteby i tankerne et par dage og havde stadig ikke fået nye finner til flyderen , så selvom det kunne være fedt at flyde på bæltet, tænkte jeg at jeg hellere måtte holde mig til den oprindelige plan og rykke på sydkysten.

Vel ankommet til P-pladsen kunne jeg konstatere at der var mange der havde fået den samme ide. Jeg kunne tælle i alt 6 fiskere – og så var der måske endnu flere rundt om pynten. Det er nu sjældent et problem. Dels er der meget plads og dels forsvinder folk tidligt. Få kører på indtil bullermørket.

Der er smukt under Klinteby klinten

Der er smukt under Klinteby klinten

Jeg valgte Klintesiden på højre side af P-pladsen. Ingen travlhed – bare besluttet på at komme derudaf og se om der skulle ske noget. Til denne side havde jeg set 4 mand og jeg tog mig tid til at få snakket med 2 af dem. En havde været ude hele dagen og havde intet set eller mærket. En anden havde haft et enkelt hug, men ikke mere. Fælles for alle var det, at det var tiltalende at fiske i læ af klinten frem for at gå lidt længere hvor man ville få noget mere højrevind.

Jeg fortsatte til anden pynt hvor fiskeriet startede. Der har været megen snak om gule Pattegrise her i foråret og istedet for at købe mig fattig i materialer, valgte jeg i forbindelse med sidste levering fra Daniel Holm at få nogle stykker hjem. Jeg har ikke haft så meget som et hug på dem indtil videre, men den fik chancen i startopstillingen.

Således fiskede jeg tilbage mod første pynt. afløste det gule svin, men der skete ikke det vilde. En solid vind ind fra højre sikrede at jeg fik øvet mine baglænskast, men det var som om den var faldende. Det kunne kun blive godt.

En Magisk kommer på

IMG_20150421_231252

er en utrolig lækker flue

Madpakken og kaffen blev fundet frem i god tid, da en spinnefisker gik ud 100 meter fra mig. Så var der lidt at kigge på til maden. Som altid kan jeg ikke lade være med at sluge både kaffe og mad. Tiden er knap, fluen fanger kun i vandet osv osv – stress stress stress! Jeg fik tisset af og skiftede flue.

I vinters gik jeg i lag med Rune Westphals Magic Shrimp. En simpel sag som det kun tager mig ca. 2 timer at binde. De har alle siddet og kigget på mig i kassen et stykke tid og nu syntes jeg det skulle være tid til en ordentlig test – kan fiske rigtigt godt på denne plads. Fluen er ultra realistisk, set med menneskeøjne, men jeg har sat en del spørgsmålstegn ved hvordan fiskene oplever den. Bevares – Rune fanger mange og store fisk på den, meeeeen – den kunne godt bruge lidt mere liv for at jeg RIGTIG troede på den. Under alle omstændigheder skulle den fyres af nu. Kunne den nappe nogle fisk – så var den jo det hele værd.

Jeg gik ca. 100 meter tilbage til et spot jeg havde fisket over, men som tidligere har holdt fisk. Ud over det lille badekar, trække line af. Kort kast, trække mere line af, langt kast. Ét tag i fluen. BANG!

Før jeg på nogen måde er mentalt på plads og overhovedet fokuseret på fiskeri, hugger en fisk med et ordentligt smæld og rykker skydelinen ud af mine kontornusserfingre. Naturligvis uden på nogen måde at blive hængende. Jeg bander højt og råber “Hey – jeg var altså ikke klar” men glædes over fluens tiltrækningsevner. Men bagefter kan jeg ikke slippe hugget. Hvad nu hvis – jeg havde været fokuseret? Hvad nu hvis – jeg ikke havde haft hovedet fyldt med arbejdstanker? Kunsten her – og ofte det svære for mig – er at lade det passere. Nogle gange går det godt – denne dag bliver den hængende.

Jeg fortsætter fiskeriet. Solen er grundigt på vej mod horisonten – det er nu det sker. Jeg når en pynt som fiskes af og får fumlet mig til en undermåler som hurtigt kommer ud igen. Fluen virker. Kort herefter gentager historien sig. Lang kast, et træk i linen og en ny fisk hugger. Jeg ved ikke rigtigt hvad der sker her, men heller ikke den bliver kroget. Endnu en gang højrøstet banden over manglende fokus og evner.

De lyse nætter nærmer sig. Natfiskeriet står på trapperne

De lyse nætter nærmer sig. Natfiskeriet står på trapperne

Der bliver fisket rundt om pynten inden jeg beslutter mig til at prøve spottet med det tunge hug igen. En anden fluefisker er gået bag om mig og går nu længere ude. Hyggeligt med andre på pladsen, når det ikke er Stevnshorder.

Jeg når ikke at tage mange kast før nøjagtigt det samme gentager sig – igen. Langt kast, et træk og så er der halvfast fisk. Dvs jeg laver et halvforkølet stripstrike og kommer i tvivl om hvorvidt fisken er på. Hæver stangen halv, fisken ruller – og så slipper fluen – igen.

Jeg indser nu at det er en af DE aftener. De dukker op med mellemrum og det manglende fokus forstærkes af de mistede fisk. Der bliver byttet fluer. Først til en nybundet med vinge af craft fur og flatwings på siderne. Der går ikke mange kast før jeg indser at min fluebindingskreativitet nogle aftener tidligere nok havde været frugten af manglende omtanke og for mange whiskyer. Flatwings går ikke sammen med en lang vinge af craft fur! Efter få kast er de to vinger et stort sammenfiltret sammensurium. Øv!

Tobisvariationen var en nitte.

Tobisvariationen var en nitte.

En anden type flatwing kommer på, men jeg tror ikke på den. På med en mørkebrun HS – den har før fejret succeser på pladsen. Efter at vinden har lagt sig lidt tager den til igen, nu hvor det er ved at være mørkt. Baglæns kastene kommer frem igen, men det kører ikke rigtigt og da fiskeren længere ude er på vej tilbage, vælger jeg at følges med ham tilbage til bilen, hvor vi lige får en sludder og en kop kaffe.

Vel hjemme i kassen kværnede tankerne rundt. Hvad gik der galt? Hvordan kan jeg blive bedre til at fokusere på fiskeriet efter en lang arbejdsdag? Har knækket på Magic Shrimp krogen en uheldig virkning på krogningseffekten? Trækket kommer jo en del mere skævt på spidsen end på en almindelig krog. Af mere positive tanker kunne jeg glædes over at fyraftenfiskeriet for mit vedkommende er startet og at natfiskeriet er lige om hjørnet. Med den indkommende er der al mulig grund til at lægge en masse kræfter efter mørkets frembrud.

Der er al mulig grund til for mig, og sikkert også andre, at fokusere på “Mindful Fishing”. Det er jo meningen at vi skal lade op når vi er derude og ikke komme hjem som halvstressede nervevrag.

Skriv et svar