Der må alligevel godt fiskes på odden!

Der må alligevel godt fiskes på odden!

Affødt af sidste blogindlæg opstod der lidt diskussion på Facebook og i diverse foraer om hvorvidt fredningen stadig er gældende. Flere fiskere havde været på odden og havde ikke set skilte af nogen art.

Jeg kontaktede Rune Hylby, der i sin tid have skrevet indlægget i Sportsfiskeren. Han kunne referere til en skrivelse fra 2014 fra Knud Larsen, Center for Teknik og Miljø, Slagelse Kommune. Vi besluttede derfor at kontakte Knud for at høre om fedningen stadig var gældende.

Jeg ringede til Knud, som kunne fortælle at der pt. lå en sag til afgørelse i Naturklagenævnet. Der var ikke tale om samme sag, men derimod en anden som forholder sig til offentlighedens adgang til området OVERHOVEDET (jeg har prøvet at se om jeg har kunnet finde ud af hvad det specifikt drejer sig om men uden held). Knud kunne også fortælle at der forventeligt vil gå yderligere et halvt år inden der foreligger en afgørelse i denne sag og sagde at der ikke vil blive begrænset nogen form for adgang inden der foreligger en afgørelse her.

Bottom line er derfor at der er fri adgang og fiskeri på pladsen i dette , men det er naturligvis spændende at se om der evt vil komme yderligere restriktioner på i fremtiden.

Fredningen sidste år var begrundet i de ynglende fugle i området. De er der naturligvis stadig, så lad være med at krydse ind over odden hvor fuglene primært holder til, men følg kysten rundt. Der er jo ingen grund til at lave mere ravage end nødvendigt.

Skriv et svar