Åh hvor jeg hader det. Det der med at skulle sætte sig til tastaturet for at skrive om en tur hvor der skete – INTET!

Ikke desto mindre er det jo et af formålene med denne blog: At vise den almindelige kystfluefisker derude, at ikke altid er lutter Bonanza med store og hugvillige fisk men derimod hårdt arbejde!

Flot dag på Stevns

For ca 14 dage siden stod den endnu en gang på Stevns. Det var en flot morgen med klart vejr og jeg var atter den første på pladsen. Der blev sat kamera op på stativ, så jeg kunne få taget et fint time lapse af solopgangen – og så blev der sat gang i fiskeriet. Ret hurtigt dukkede Raymond op, som også havde taget flyderingen med – dog mest for at kunne montere sit elskede GoPro i den rette dybde. Men vi fik skridtet nogle meter af i snakkeafstand uden at mærke noget. Raymond fortsatte og jeg gik tilbage til udgangspunktet og fiskede den modsatte vej – lidt ligesom weekenden før.

Solopgangen kom og kort efter lukkede himlen til og vinden tog til. Vi havde ikke mærket noget og tog på tur i flyderen imens der kom flere folk til. På trods af at det var hverdag, var det trods alt vinterferie, så folk lod ikke en chance for godt fiskeri gå fra sig. Jeg fik et fint drev på et par 100 meter, hvor jeg lagde mig omkring overgangen imellem sand og tangbælte, men der skete ikke noget.

Tilbage ved udgangspunktet var Frederik Laks med slæng dukket op sammen med Kenneth (som sidste fik en smuk 7 kilos). Og så gik der vist lidt snak i den – med tilhørende kaffe og røg. Altid hyggeligt med disse små snakke ved vandet – selvom man jo godt ved at fluen kun fanger hvis den er på plads i vandet. Jeg bemærkede at jeg havde set  en enkelt forvirre tangloppe i overfladen, hvortil Frederik kækt bemærkede at “det kunne jeg jo smide på min blog”. Hermed gjort 🙂

Over middag røg jeg i ringen igen og strøg nordover for at inspicere bunden deroppe. Men strækket var som renset for fisk og aktivitet og da jeg kom på land igen var pladsen støvsuget for folk. Der blev fisket fra solopgang til solnedgang og der blev vist kun landet en enkelt UM.

Flyderdate på fjorden

Michael Jørgensen og jeg talte i den efterfølgende uge om at komme ud på en flydertur. Skælskør fjord kan til tider huse fint med fisk, så vi måtte se om ikke de gode fangster fra Isefjorden kunne overføres til den Vestsjællandske lillebror.

Michael blev samlet op lørdag morgen klokken 05.45 og vi satte kursen sydover. Det var gråt og regntungt, men vinden ville ikke blive for voldsom, så vi var ved frisk mod da vi ramte sydsiden netop som det gryede. Ringene blev pumpet og vi fik stavret os ud over det lave vand, hvorefter vi lagde os på kanten til sejlrenden.

Jørgensen giver den gas i gråvejr

Jørgensen giver den gas i gråvejr

Jeg har ikke den store erfaring med fjordfiskeri og synes det er lidt kedeligt at flyde hen over det grå sediment. Men man kan se tuerne fra børsteormene som jo vidner om at det ikke er helt dødt. Vi gik ud lige før lavtvandsskiftet og ramte efter noget tid den indadgående strøm. Fødderne var udfordret af kulden, så det blev hurtigt kaffepause. Regnen fortsatte men humøret forblev højt – om ikke andet, så fordi det til tider syntes komplet latterligt at flyde afsted der uden at der skete en skid. Vi gik ind i en lille vig hvor vi havde en ide om at der kunne være mere aktivitet end på det dybe vand. Her fiskede vi grundigt hver sin side af, men ud over en fisk som angiveligt skulle have vist sig bag mig, skete der absolut intet.

Da bagkanten ramte strøg vi på land og jeg gik de ca 3,5 km tilbage efter bilen imens Michael pakkede sammen. Skælskør fjord skal nok have sine momenter – men vi ramte i hvert fald ikke et af dem på denne tur 🙂

Ak ja – det var et par fine ture, men i et pessimistisk øjeblik kan man få den tanke at storfisken fra Stevns har hekset mit fiskeri for tiden. Men men – foråret er jo lige om hjørnet – så vi napper dem da bare næste gang…

Skriv et svar