For dælen hvor synes jeg bare det er ubarmhjertigt at skulle stå op klokken 04.20 i denne kulde og dette mørke! Men jeg gør det gerne – for jeg ved at de gode oplevelser ligger foran mig når den første kop kaffe er fortæret.

Det gjorde jeg atter lørdag morgen. Fruen og ungerne har fri i næste uge og tager en tur til svigerforældrene, imens stakkels jeg er tilbage, hvor arbejdet kalder. Det var tilstrækkelig god grund til at komme en tur på kysten – de lovede vilde vinde til trods.

Parkeringspladsen var atter ramt klokken 6 sharp og flyderingen var tiltænkt en central rolle i dagens program. Den blev pumpet og teststangen fra C & L Fly blev samlet. Klar til afgang. På vejen mod vandet endte en tankerække pludselig ved “svømmefødder”. Dowww – de lå jo derhjemme. Jeg havde haft den der fornemmelse af at noget var glemt – og den holdt atter stik. Man skal altså huske at tage de fornemmelser alvorligt. Buttomline – ingen tur i flyderen.

Seven

Seven “eight” fra danske C&L Fly var atter med på tur.

Vel fremme ved vandet kunne jeg se en svag lysning. Perfekt ramt. På med en og så afsted. Jeg startede med at fiske til højre. Efter kort tid kom en anden fluefisker på plads på min højre side, og da jeg syntes at jeg nærmede mig hans udgangspunkt, strøg jeg tilbage og gik mod venstre. Kastene kørte dårligt. Jeg brugte for mange kræfter og lod ikke stangen gøre arbejdet.

Det var nu ved at være solopgang med fint lys. Det blev tydeligt at vandet var glasklart og jeg nåede netop at tænke at det ikke var de bedste forhold, da der var lidt forsigtigt pilleri, som hurtigt blev afløst af et kraftigt dunk. Herefter en massiv hvirvel i vandet og et stort ørredhoved skråt ud af vandet mod højre. Fast fisk! Ja ikke bare det – Fast !

Fisken går lidt ind mod mig så stangen holdes højt imens jeg bakker. Endelig en af de rigtig gode fisk! Jeg når at tænke en del ting; Vindknuder? Næh. Skarp krog? Ja. Fornemmelse af om den er godt kroget? Njaaaaarj – det kan man vist ikke sige. I næste sekund laver den samme nummer som lige efter den havde taget fluen. Den står på samme sted og virrer med hovedet og er egentlig først ved at finde ud af hvad der er sket. Og så slipper fluen taget…

Flot lysning. Kort efter var der bud efter fluen

Flot lysning. Kort efter var der bud efter fluen

Jeg er ikke sikker på hvad jeg får råbt, men det er højt. Fisken laver endnu en stor hvirvel og jeg ser ikke mere til den. Min fornemmelse og dens opførsel var god nok. den var ikke optimalt kroget. Størrelse? Mit bud var først 5+, men et mere konsevativt er 4+- Uden at tage munden for fuld. Nedgænger eller overspringer? Det vides ikke, men der var godt med sølv på den. ØV!

Jeg fortsætter i håbet om at der er flere med, men de lader til at være trukket mod højre hvor fluefiskeren hurtigt har fast fisk og kan lande en fisk af ukendt størrelse. Lidt længere nede står endnu en fisker. Også han står med løftet stang. Men hos mig er der nu dødt – og tankerne kan få lov at flyde. Jeg lover mig selv at jeg skal have gjort noget mere ved diverse rigs med asymmetrisk krogmontering á la Jens Bursell. det er givet en af de fisk der kunne være blevet siddende hvis jeg havde brugt sådan en montage.

Jeg går ned ad kysten og fisker i den tiltagende vind tilbage mod udgangspunktet, Kastene er som forvandlet. Stangen får lov til at spille med musklerne og jeg kaster langt og ubesværet. Jeg mærker en enkelt fisk pille men det bliver ikke til mere. Til gengæld får jeg 5 minutter i sol og læ hvor jeg kan mærke varmen et øjeblik. Foråret ligger og lurer.

På vej tilbage er de andre fluefiskere væk og erstattet af nogle spinfiskere som ikke har mærket noget. Det var tydeligt en af de gange hvor en stor flok havde været kortvarigt inde omkring solopgang og hurtigt fortrukket igen.

P1000438

Der er i luften ind imellem…

Nu er det dagen derpå. Jeg har sovet på det. Gør det stadig ondt? Ja. Har jeg lyst til at komme ud igen? Ja. Har jeg tid? Ja, men fruen har bilen, så jeg tror at jeg holder mig indendøre i blæsten og binder en omgang fluer – og forsøger at lade være med at tænke på “den der” 🙂

3 kommentarer til “#forhelvededaosse

Skriv et svar