Weekenden kunne byde på tre timer på igen. Med mig skulle jeg have en ny følgesvend, som godt nok kun er til låns.

Jeg har læst flere anmeldelser af C&L Flys Seven Eight stang  rundt omkring. Tanken om en helt kort (7,8 fod) kraftkarl (#8) som kan banke igennem en strid vind lød for fristende så jeg tog frejdigt kontakt til firmaet for at få lov til at teste den med henblik på en på denne blog. I denne uge kom den så sammen med de tilhørende skydehoveder og jeg var naturligvis fyr og flamme for at komme til vandet med det prægtige dyr. Jeg kommer meget mere ind på stangen i anmeldelsen om noget tid, så det vil jeg ikke bruge megen tid på her – selvom jeg har lyst.

Jeg ramte vandet ved 10-tiden. En kraftig rygvind gav nogle gevaldige kastevinde, så der måtte være fin lejlighed til at få testet stangen. En kritiker ville måske mene at det var lidt “chickenagtigt” ikke at vælge en kyst med pålandsvind, meeen jeg ville nu godt lige lære stangen lidt at kende inden den skulle udsættes for det.

På med en Updside/Down Pattegris og så ellers der ud af. De første kast blev gjort umiddelbart hvor jeg ramte kysten og så traskede jeg ellers videre. Her mødte jeg David som var kommet en halv time før. Han havde ikke mærket noget, men vi fik os en god snak og fiskede lidt sammen. Der var fint med aktivitet i overfladen – og småfisk som sprang ud af vandet. Jeg talte med David om, hvorvidt det allerede var tobiserne der var inde at vende, men vi blev enige om at det nok stadig var for tidligt.

1477393_608599329267914_2684210416340061793_n

Ret hurtigt var der bud efter Grisen og uden større drama kunne jeg lande en 40+ fisk. Jeg bliver fortsat imponeret over den kondi som Stevnsfiskene er i. Smælderfed og rigtig flot! Men jeg havde troen på at der ville komme en større fisk, så den røg ud igen og kvitterede med at sprøjte vand i hovedet på mig ved afgangen. Billedet må i tænke jer til for kameraet var for langt væk til hurtig ekspedition af fisken.

Danielsson og Seven Eight er en flot kombo

og Seven Eight er en flot kombo

David strøg nordover imens jeg blev hængende. Der var fortsat fint med gang i vandet og jeg havde en enkelt fisk med inde at vende inden jeg besluttede mig for flueskift. En flue lidt i stil med Rune Westphals “Ultimate Sandeel” kom på, men fiskene viste ingen interesse.

Jeg trissede ned til et Hotspot hvor jeg i første kast havde kontakt med en fiske på det helt lave vand. Næste kast ingenting, men i tredje kast knaldede den til og strøg efterfølgende skråt ud af vandet og afslørede sig som en fisk i samme størrelse som den første. Den røg desværre af kort efter og der skete ikke mere på denne plads.

Vel tilbage ved udgangspunktet havde David haft 3-4 følgere med helt inde ved fødderne, men de ville ikke tage hans blink. Der blev skiftet til Bombarda og så var der ellers bud efter den et godt stykke ude. En fin fisk på lige under halvmeteren kunne hurtigt landes og vi kunne endnu engang konstatere at der er dage hvor fluen kan være den rigtige medicin til sølvet.

Min egen bagkant nærmede sig, men det havde været en lækker dag og en god start på året.

Skriv et svar