December var på forhånd udset til at blive en fiskemæssigt rolig af slagsen. Weekenderne var booket til diverse julefrokoster og juleforberedelser og flexkontoen og de skræmmende korte dage, tillader ikke udskejelser i hverdagen. En måneds fiskecølibat blev en realitet.

De sociale medier har desværre ikke holdt ferie og har konstant kunnet opdatere mig om hvad jeg gik glip af på kysten. har fisket rigtig godt med mange og store fisk – og jeg kunne blot se til og glæde mig over andres succes. Sociale medier kan være en stor belastning i perioder hvor man ikke kan fiske…

Derudover var der jo lige det der med hjulet som blev væk. Jeg har et reservehjul, men det har nogle uhensigtmæssigheder som gør at det ikke er fedt at fiske med på det, Heldigvis har bebudet at de omlægger deres forretningsstrategi. Dette har betydet kraftige udsalg rundt omkring og jeg MÅTTE således hapse et L5W 4 Seven, som jeg har haft et godt øje til i lang tid. Uden at afsløre for meget kan jeg blot konstatere at jeg har en fornemmelse af at være kommet helt i mål på hjulfronten…

Til Torben ... fra Torben

Til Torben … fra Torben

Heldagstur til hovedbanegården

Den 30 december blev det endelig tid til en kysttur. Dagen i forvejen havde været knugende kold, men det var nu slået over i tøvejr. Jeg stod derfor klar på en af Stevns populære pladser klokken 07.15. Samtidig ankom Raymond og og Anders Schultz. Selvom det er buldrende mørkt kan det være svært at gemme sig hvis man har et snakketøj som Raymond 🙂

Vi fik rigget til og ramte stranden hvor vi fordelte os. Hurtigt havde Anders en målsfisk på land på sin Guldbasse. Anders og Raymond har på deres fællesture en konstant kamp imellem Guldbassen og Pongofluen – en kamp som det kan være ret underholdende at være vidne til.

Vandet var spritklart og meget stille, hvilket sjældent er af det gode. Men det var smukt – og det var dejligt blot at være ude igen.

Flere fiskere ankom – ja – der kom sgu mange! På et tidspunkt var der en som drog en sammenligning med  Hovedbanegården hvilket egentlig ikke var helt skævt. Men det var jo i bund og grund forventeligt. Mange havde fri, vejret var fint og pladsen havde fisket godt op til. De første to timer bestod af koncentreret fiskeri på en del jeg havde for mig selv. Herefter gik jeg tilbage til udgangspunktet hvor der gik snak og kaffe i den. Det viste sig at pladsen var proppet med lokalredaktører, en videoentusiast, en anden videoentusiast og en anden blogger. Sagt på en anden måde – hvis der havde været gang i fiskeriet havde der været mediedækning til den helt store guldmedalje 🙂

Men der var IKKE gang i fiskeriet. Så folk rykkede på land til kaffen og snakken. Og det var ganske hyggeligt. Mange opgav efterhånden og drog hjemad. Mit lange cølibat betød at jeg blot var begejstret ved at få lov til at stå i det kolde vand og kaste – så det gjorde jeg. Jeg nåede lige at mærke en mindre fisk inden jeg rykkede hjem – men det forblev alt.

Om aftenen kunne Raymond så berette, at hans udstationerede kamera havde afsløret, at vi ikke var gået glip af noget. Han havde set fire timers optagelser igennem – og de havde været absolut tomme.

Stevns

Vinterfiskeri kan være rigtig smukt…

Skriv et svar