Kort tilbageblik på sæsonen og planer for vinteren

Her medio november er der dømt fred til de på kysten. Det er nu de skal en tur i åerne for at teste om gydebanker og vandkvalitet er af ordentlig kvalitet – forhåbentlig uden at blive forstyrret af diverse undslupne regnbuer i år.

Lørdag fik jeg selv nappet et par timer ved vandet. Først ved Drøsselbjerg, hvor jeg fik fisket en enkelt pynt af – og siden ved Kongsmark. Fælles for begge steder var, at jeg ikke mærkede noget som helst. Men – jeg gav mig også godt tid til at nyde kaffen denne gang og kigge ud over det grå hav. Der blev tænkt tilbage på en fin sæson, som nu lakker mod enden, og der blev set fremad mod næste sæson. Vel hjemme fandt jeg så ud af at Anders Schultz og jeg havde gået nærmest oveni hinanden – blot med den forskel at han havde haft et fint fiskeri med masser af fisk på land.

I den forløbne sæson har det været en udfordring at få familieliv og fiskeri til at passe sammen – men det er lykkedes ganske ok. De lange, hele dage ved kysten har været ikke-eksisterende og turene har istedet været henlagt til få timer morgen og aften. Og det har faktisk fungeret fint selvom jeg selvfølgelig har savnet  de lange heldages og flerdages ture. Til gengæld har jeg været på tur med de to ældste drenge og det er et element som jeg meget gerne vil have mere af i den nye sæson. Man skulle jo gerne får formet nogle fremtidige fiskekammerater, som kan trække en med ud når kroppen begynder at knirke en gang.

Jeg havde egentlig sværget at jeg ville holde mig til at købe mine fluer og ikke binde selv. Men jeg har altså genopdaget glæden ved at kreere dem selv. Ikke så meget masseproduktionen af Kobberbasser som bare skal overstås, men i langt højere grad produktionen af de superrealistiske rejefluer á la Kern Lund og Rune Westphal. Der er laaaang vej, før de bliver bare nogenlunde vellignende, men det er altså møgskægt at binde dem – også selvom det n;rmest tager en hel aften at lave en flue pt. Men jeg har genopdaget fluebindingsglæden og synes det er en meget fin substitut for en kysttur, når man klokken 21 om aftenen kun kan tænke på fisk.

IMG_20141116_104046

Tragic variant af

Jeg kunne egentlig godt tænke mig at komme i gang med et stangbyggerprojekt, men har valgt at udskyde det pt. Mit værksted i kælderen er ikke helt på plads, så det skal være min præmie til mig selv når jeg får mig taget sammen til at få det lavet. Men jeg skal have prøvet nogle af Klaus Jepsens lækre og billige klinger på et tidspunkt. Jeg prøvekastede dem i sommers og de kaster helt fantastisk – og det til en pris som ville få Winston, Sage og Orvis til at rødme.

Men – jeg har absolut en forhåbning om at få trukket lidt i overspringerne henover vinteren. Der er ikke meget som tyder på at den bliver en kold en af slagsen, så hvis vandtemperaturen holder sig oppe skal de nok kunne lokkes. Om ikke andre steder, så i det ferskere vand ved og Møn. Vi får se…

Skriv et svar