Vådt og gråt ved Egerup

Så er fruen dasket til Sverige og fritiden skal på det skarpeste udnyttes til lidt fiskeri.

Mandag havde naboen venligst udlånt sit automobil, så jeg kunne komme afsted. Vejrudsigten var gusten – våd, men med fornuftig vind. Så det var bare om at komme afsted.

Egerup blev udvalgt. Det er en fin plads, som jeg har forsømt på det sidste, så det var oplagt at henlægge turen hertil.

Vel fremme stod vandet ned i tove, men det var bare om at komme ud af bilen for at udnytte det, i forvejen, sparsomme lys. På grejsiden glædede jeg mig til at teste den nye Varivas skydeline som havde været med sidste sending fra engelske Sportfish. Så afsted med mig.

Jeg gik de små 300 meter sydover og startede fiskeriet. på og så derudaf. Der skete ikke det vilde – fluebytte til – og videre. Stadig dødt – fluebytte til .

Efter at have rundet den lille pynt var der hug. En mindre farvet fisket havde nappet rejen og lå nu og rullede i overfladen hvorefter krogen slap. Hvor der er een er der ofte flere – men ikke i dette tilfælde, så jeg fortsatte.

Det var dødt ned til næste pynt, hvor der var lidt pilleri igen. Kort tid efter var der pilleri igen. Jeg stoppede indtaget af fluen og satte så fart på fluen – og det kunne udløse hugget. En stor hornfisk strøg ud af vandet – hop, hop. Hvor efter fluen slap sit greb. Det lod dog ikke til at hornfisken havde fundet ud af det for den fortsatte med at danse. Sekunder senere dansede den 50 meter ude. Den havde været helt fin at få på land for disse fede efterårshornfisk smager fantastisk efter en ture i røgeovnen…

Mørket var nu ved at være tykt og regnen fortsatte. Efter næste pynt bliver vandet lidt dybere, men den gode bund fortsætter – så det gjorde jeg også. HS'en var stadig på da der atter var hug – og den blev siddende. Men den var pudsigt sløv i optrækket – gik tungt i starten og fulgte så bare med ind. Og da kunne jeg jo så se at der var tale om en fed på omkring de 40 cm. Jeg havde helt glemt hvor mange torsk der ofte er på denne plads – så jeg blev sgu lidt skuffet.

Mørket var nu komplet – så jeg skiftede til en Nattegris og vadede op på den første pynt igen. Det var nu et par timer siden højvandet, så jeg håbede på at der var kommet gang i strømmen hen over pynten. Det var nu ikke det vilde, men de skulle have budet.

Jeg fiskede venstreover igen da en god fisk røg fri af vandet 15 meter fra mig. Netop der hvor jeg havde fisket. Jeg bakkede op imod vinden og kastede til den og kort tid efter steg den så til vejrs igen. Endnu en gang 15 meter fra mig oppe imod vinden. Bakke bakke igen og kaste kaste. Men der skete ingenting.

Planen var at blive hængende et stykke ind på aftenen,  men mørket, regnen og tissetrangen pillede den sidste rest af motivation fra mig, så jeg lod fisk være fisk og rullede hjem.

Varivas linen var en drøm. Den flyder uden at skulle fedtes ind og bliver lækkert blød uden at krølle efter en stund i vandet. Den er lidt tyndere end min Ken Sawada, men er minimum ligeså lækker at kaste med. Så den vil nok være min favorit fremover.

De sidste ture har været lidt slatne – og det til trods for at der fanges gode fisk rundt omkring. Et godt , en hæderlig og sensommer er afløst af et halvslattent . Det må der laves om på, så der er lagt billet ind på naboens bil i eftermiddag igen og så står den på heldagsforestilling i morgen.

Uha det var vådt

Uha det var vådt

Skriv et svar