Mosehornuglen hilser mig velkommen til odden kort efter at jeg har forladt bilens hyggelige varme og den halvlunkne Statoilkaffe. Den cirkler et par gange og slår så ned på et intetanende kryb. Som for at fortælle: ” Det er sådan du skal gøre mester – nu har jeg vist dig vejen”.

Det er stadig heeelt mørkt – for jeg er stået tidligt op. Alt for tidligt i forhold til planen. Jeg skulle nok ikke have set Raymond Holms video inden jeg lagde mig til at sove. Den springende fisk har hjemsøgt mig i drømmene og klokken 03.15 vågner jeg med et sæt – og kan ikke sove mere. Jeg beslutter mig for en rolig opståen og afgang – meget mod sædvane. Tid til både kaffe og morgenmad. Jo jo…

Så nu er jeg her. . Odden har kaldt på mig mange gange, men det er ligesom aldrig blevet til en tur. Måske fordi pladsen kræver en halv times march for at nå spidsen af odden. Men det er der jo rigelig tid til sådan en alt for tidlig morgen.

I dagene op til fik jeg sniffet en fangstrapport fra HS-Lauget. “Godt med fisk derude”, “Morgen”, “Lejodde”. Jo det lød rigtigt det hele. Og uglen havde jo vist vejen.

Klokken 6 er jeg på plads efter turen i den aftagende månes skin. Ikke megen vind på pladsen. Ud med Nightskateren i bølgen sort. 1 kast: . 2. kast: Ålegræs. Hmmmmf – frem med lygten. For sgu da også! Det ser nærmest ud som om samtlige ålegræsindivider i Musholmbugten har besluttet sig for at fælde deres klamme hår lige nu – og lige her!

unnamed

Nightskateren – en trofast arbejdshest om natten

Strømmen er vestgående inde fra bugten, så jeg beslutter mig for at søge om i strømlæ fremfor at fiske på spidsen. Her går det bedre og snart er der udfald efter skøjteløberen. Men den bliver ikke hængende. Nogle solide plask ude fra ålegræshelvedet vidner om at ørrederne holder fest derude. Men jeg bliver på min plads og skifter til da det lysner.

Der er fint herovre i læsiden. I det faldende vand kan jeg vade dybt og nå den perfekte afstand til tangbæltet. En spinnefisker kommer til. Han er vadet inde fra Halsskovrevet og har fået en enkelt farvet halvmeters fisk på vejen ud. Også han kan berette om at der er godt med fisk, da han har fisket på pladsen hver dag hele den sidste uge. Imens vi snakker er der en fisk i overfladen bag mig, som han adviserer om. Kast kast kast. Ingenting. Han daffer af. Flueskifte til mørk Honeyshrimp. Kast kast – og så en undermåler. Naaah, det var da ikke den der var derude?

Op på spidsen for at se om det er klaret op. En anelse måske, men til gengæld ingen aktivitet. Jeg fisker fra spidsen og ned ad vestsiden igen og da jeg passerer pladsen fra før, falder der et tungt hug. Modhug! Rusk rusk – og så slipper fluen. Damn!

Jeg mener at have set at det var en farvet fisk, så jeg har nok ikke kunnet sætte krogen i dens efterhånden hårde kæft.

Det bliver ikke til meget mere. Fruen har deadline, så der var dømt skarp bagkant igen. Men det er ok. Efter 14 dage uden stangen i hånden, var det fint med et hurtigt quickfix. Men i næste uge tager hun alle ungerne med til Sverige og så skal jeg arbejde – og fiske om aftenen 🙂

Lejodde en flot efterårsdag

Lejodde en flot efterårsdag

Skriv et svar