Dobbeltbom og kærlighed ved Klinteby

For lidt tid

Den sidste tid har det været småt med fiskeriet. På trods af forældreorlov har tiden været knap. Aftenerne er korte og morgenerne går med at få sendt øglerne afsted i skole og til sport. Samtidig er der tikket fantastiske rapporter ind fra nær og fjern på de sociale medier (som man til tider fristes til at bande langt væk). og har oplevet fantastisk fiskeri de sidste uger uden at jeg desværre har kunnet gøre meget ved det.

Aftenens tur var derfor ventet med længsel. Efter nogle dage med godt blus på vestenvinden var forventningen at en rolig dag ville klare vandet og give fint fiskeri hen under aften. Aftalen med fruen var at jeg kunne tage afsted når ældsteøglen var tilbage fra svømning efter klokken 17. Ikke meget tid inden det blev mørkt, men hvad gør en fiskehorny dreng ikke for at få dyppet snøren…

Pladsvalg –

Pladsvalget endte på Klinteby hvor jeg ville kunne fiske hen over højvandsskiftet. Derfor – sømmet i bund og sydover. Kort inden Klinteby indhentede jeg en bil som viste sig at være Claus Christiansen – forbundsinstruktør og Fishing Zeeland guide. Han havde fået samme glimrende ide som jeg. Claus valgte at gå vestover – jeg selv tog turen mod øst. Vandet lå spejlblankt hen – ikke de mest optimale forhold – men jeg elsker at fiske sådan et spejl. Eventuelle fisk vil ikke kunne slippe en vind uden at man ser det. Det er jo noget som tiltaler en gammel tørfluefisker sådan at kunne sightfiske.

Ved første hotspot skulle fluen dyppes, men der viste sig at være temmelig meget ålegræs i vandet – en jævnlig forbandelse på denne plads. Jeg besluttede mig derfor for at traske derudaf – opmærksomt spottende om der skulle være fisk i overfladen.

klinteby

Frækt vand ved Klinteby

100 meter længere henne var der en fisk der vendte. Ud i vandet og afsted mod horisonten. Efter få kast huggede en undermåler – en lille han som var ved at tage farve og som ganske sikkert var på vej mod en nærliggende å for at se om ikke den skulle kunne snige sig til lidt kærlighed med en større madamme. Ud med den igen…

Ind på land og videre derudaf. Ved en stensamling 3-400 meter længere fremme stod et par flådfiskere som jeg fik en kort snak med. Joeeh – der var skam gode fisk i området kunne de berette. 50 meter efter dem var der endnu en fisk som vendte. Ud til den, få kast og denne gang var der en målsfisk som nappede kobberbassen. Den kom forsigtigt ud igen og jeg fortsatte min vandring.

Lyset var begyndt at svinde og jeg ville gerne nå pynten længst ude så jeg havde lidt travlt. På spottet sad en mand og kiggede ud over havet. Jeg fik en snak med ham og han kunne fortælle om flere fisk der var blevet observeret indenfor den halve time han havde været der. Så var det jo bare om at komme igang.

Frit vand

Heldigvis var vandet nu frit for ålegræs så jeg kunne tænde for den store maskinfisker og køre derudaf, Efter ganske få kast vendte en god fisk 10 meter foran mig. Den blev bombarderet med kobber men intet skete. Flueskift til en flatwing. Stadig intet. Da var det jeg spottede en fisk som kun kunne være en multe, så jeg overbeviste mig om at jeg var havnet i sådan en flok og at det havde været en multe jeg havde set.

Mørket var nu lige om hjørnet, så der røg en mørk på. Maskinfiskeren kom på igen. Kastene kørte godt da fluen pludselig blev taget i en kæmpehvirvel helt ude i kastet, En af den slags hvirvler man laver når man tager en stor tallerken og lynhurtigt trykker den ned i vandet, Sluuuurp!

Men nej – krogen fik ikke fat. Nyt kast – samme sted – tre træk i fluen . Og atter en gang . Sluuuuurp! Heller ikke denne gang fik krogen fat. Den blev taget helt ind og kontrolleret – sylespids stadigvæk. Øv!

Kort efter var fisken gået ud af hvor den lavede en ny kæmpehvirvel, men nu udenfor kasteafstand, Marchen fortsatte, men der skete ikke mere. Klokken ca 20 blev der skiftet til en nattereje, men det hjalp ikke noget.

Fisk overalt!

Jeg gik på land hvor jeg drak en kop kaffe alt imens lyttelapperne blev slået ud. Joooeh da – der var stadig gang i fiskene derude. Så de fik et træk mere, men uden at der skete mere. Min erfaring er, at nattefiskeriet bliver svært her om efteråret og det blev jeg endnu en gang bekræftet i.

Snuden blev vendt mod bilen alt imens jeg stoppede for at tage en lytter ved hotspottene på vejen tilbage, Ved det sidste spot hørte jeg endnu en rigtig god fisk ca 100 meter fra mig. Jeg prøvede at lokalisere den og fiskede strækningen af, men der skete intet. Slut på dagens fiskeri.

Lystigt knalderi

Hvad er så det for noget med kærlighed? Jo – turen tilbage til bilen foregik uden tændt pandelampe. Og da jeg nåede P-pladsen lød der højlydt stønnen fra bordebænkesættet på pladsen, Et elskende par var godt i gang. Jeg nænnede ikke at overraske dem, så jeg gik 50 meter tilbage, tændte pandelampen og gik fløjtende hen imod bilen endnu en gang. Parret fik tid til at afbryde deres agt og jeg blev mødt med et “God aften”.

Jep! Det havde været en god aften – for mig – men sikkert også for dem 🙂

2 Kommentarer Dobbeltbom og kærlighed ved Klinteby

Skriv et svar