… sagde ejeren af slamsugningsfirmaet.

Jeg kommer til at tænke på denne gamle reklame hver gang jeg bliver præsenteret for det, efterhånden gamle, regnestykke: 4300,- tjenes der pr. stangfanget ! ‘

Islændingene så lyset for 20 år siden, hvor man begyndte at opkøbe laksekvoter i nordatlanten for at få flere ind til de islandske elve. Man havde indset at det ville være et bedre bidrag til den islandske økonomi, hvis man kunne bedre laksefiskeriet i elvene end hvis man fiskede løs på dem i havet. Den nordatlantiske laksefond blev oprettet og siden kunne islændingene gøre deres laksefiskeri endnu bedre – og hæve det til det niveau det har i dag.

Meget tyder på at vores fødevareminister også har set lyset – godt hjulpet på vej af . Først på året var han med til at gennemføre tiltag på Fyn som skulle være med til at sikre et bedre fiskeri og nu lader det til at lignende tiltag kan være på vej for resten af landet fra starten af oktober, hvor Dan Jørgensen fremlægger en plan for fremtidens bæredygtige fiskeri. Vi glæder os! Det kan da KUN blive godt!

Fra Børsen 15/9-14 (foto Gordon P Henriksen)

Fra Børsen 15/9-14 ( Gordon P Henriksen)

Skriv et svar